Szarka Zsolt operatív vezérigazgató-helyettes

Szarka Zsolt

 

Szarka Zsolt operatív vezérigazgató-helyettes

 

Szarka Zsolt tanulmányait a Budapesti kommunikációs Főiskolán és a Nemzetközi Bankárképző Intézetben végezte, pályáját a bankszektorban kezdte.

Az OTP-nél töltött 15 év alatt közép-és felsővezetői pozíciókban dolgozott, ahol back office területek valamint többek között a Tőke és Értkékpapírpiaci Főosztály irányítása volt a feladata. 2007-től a CET Co Közép-Európai Tanácsadó Zrt. vezérigazgatójaként és szenior tanácsadóként back office és IT fejlesztési területeket, valamint költséghatékonysági projekteket vezetett. Az FHB Szolgáltató Zrt./FHB Kereskedelmi Bank Zrt.-nél vezérigazgató-helyettesi, ügyvezető igazgatói pozícióban a központi operációs és támogató területeket menedzselte. Felelősségi körébe tartoztak a beruházásokkal kapcsolatos, valamint ellátási és üzemeltetési feladatok, a központi dokumentum menedzsment, a lakossági hitel operáció és döntéshozatal, pénzforgalmi és számlaműveletek, treasury és befektetési szolgáltatások, ezen kívül folyamatszervezés. 2013-tól a Magyar Posta Zrt. vezérigazgatójaként a csoport irányítása és a stratégiai tervezés mellett az általa jegyzett időszakhoz innovatív technológiák bevezetése, valamint a postai szolgáltatások liberalizált piacán a digitalizációra való felkészítés megkezdése kapcsolódott. Ezt követően ismét tanácsadói területen, szenior tanácsadói pozícióban dolgozott nagybankok, médiavállalatok folyamatainak fejlesztésén.

A BKK-hoz 2021 áprilisában csatlakozott operatív vezérigazgató-helyettesként: a Jog, az IT és a Gazdasági területeket, az Üzemeltetést, valamint a Digitalizációs Projektirodát irányítja.