Sághy Andrea HR-igazgató

Sághy Andrea

 

Sághy Andrea a Pénzügyi és Számviteli Főiskola gazdálkodási szakán szerezte diplomáját. Pályáját 1995-ben pénzügyi elemzőként, gazdasági területen kezdte, majd néhány év elteltével került a HR-pályára. 
Szakmai pályafutásának meghatározó része a Magyar Telekomhoz köti, amely számos változáson ment keresztül ott töltött évei alatt. Kezdetekben gazdasági területen itt szerzett olyan fontos tapasztalatokat, mint például bevétel- és költségkontrolling és -tervezés, vállalatirányítási eszköztár és projektek. Ezt követően a humán erőforrás szinte minden területén bizonyított különböző pozíciókban, közép- és felső vezetőként.  Hosszú időn keresztül felelt a teljes Magyar Telekom Csoport személyi jellegű költségtervezéséért, javadalmazási és teljesítménymenedzsment-rendszeréért, de több éven keresztül jelentős szerepe volt a képzés-fejlesztési stratégia mellett a vállalat működésfejlesztési koncepciójának kidolgozásában, illetve az érdekképviseletekkel történő kapcsolattartásban is. A BKK-t megelőzően a Budapesti Városüzemeltetési Holdinghoz tartozó vállalatok HR-működésének fejlesztésével foglalkozott HR-igazgatóként. 
Sághy Andrea 2021 februárjában csatlakozott a BKK-hoz, ahol a teljes HR-portfólióért és azon túl a szervezet belső kommunikációjáért felelős vezető.