Több száz vadonatúj kerékpárral bővül a MOL Bubi

Budapest, 2023 július 3. - Ismét bővül a főváros népszerű közbringa-szolgáltatása – ezúttal 200 új biciklivel. Ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők ma már mintegy 2500 kerékpárt használhatnak a rendszerben, amelyben 196 gyűjtőállomás várja a felhasználókat.

A Budapesti Közlekedési Központ jelentősen növeli a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkját. Az új zuglói gyűjtőállomások átadása után 200 vadonatúj kerékpárral is bővüla rendszer. Az első példányok már az utcán vannak, napokon belül pedig összesen 2460 bringát használhatnak a Bubival közlekedők.

Folyamatosan nő a Bubi-használók száma

A társaság azért döntött az újabb fejlesztésről, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a 2021-es megújulás óta folyamatosan nő. A felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta bővítését említik legfontosabb igényként. A BKK 2021 májusa óta összesen 1260 darab új MOL Bubi kerékpárt állított forgalomba, azaz a meglévő állomány több mint kétszeresére gyarapította a rendszert.

A közbringa-hálózat az év minden szakaszában újabb és újabb rekordokat dönt. A téli hónapokban a MOL Bubi havi és átlagos használata a korábbi hasonló időszakhoz képest 60-70 százalékkal emelkedett. Májusban már ötmilliomodik alkalommal utaztak a MOL Bubival. Most júniusban pedig a havi összutazásszámban állított be rekordot a szolgáltatás, egy hónap alatt több mit 389 ezer utazás volt.

Több állomás, egyszerűbb használat

A BKK az ügyfelek visszajelzései alapján folyamatosan fejleszti a MOL Bubi szolgáltatást. A társaság negyedik alkalommal bővítette a MOL Bubi hálózatát: legutóbb Zuglóban adott át állomásokat. Korábban a VI. és a VIII. kerületben, a  Városligetben és Óbudán történt hasonló fejlesztés, így összesen 196 állomáson vehetik fel és tehetik le a kerékpárokat az ügyfelek.

A BKK felhasználóbaráttá tette az applikációt, könnyített a regisztráción és korszerűbb kerékpárokat biztosít a rendszerben. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően egyre többen tudják igénybe venni a közbringákat.

Az új kerékpárok azért is szükségesek, hogy a BKK bővíthesse a szolgáltatási területét. Ennek köszönhetők az új zuglói gyűjtőállomások. A társaság jelenleg is több önkormányzattal egyeztet a jövőbeli bővítésekről.