Itt a tavasz, máris bővül a MOL Bubi közbringa-rendszer

Budapest, 2023. március 9.  Több száz vadonatúj MOL Bubi kerékpárt használhatnak ezentúl a fővárosiak, ráadásul a napokban újabb helyszínekkel bővül a gyűjtőállomások köre. A télen is népszerű közbringa-rendszerben a 2021-es megújulás óta közel duplájára nőtt a kerékpárok száma.

A tavaszias időjárás közeledtével jelentősen bővül a MOL Bubi közbringa-rendszer. Március elsejétől 200 vadonatúj kerékpár, a napokban pedig három új gyűjtőállomás is az ügyfelek rendelkezésére áll.

Ezzel a Városligetben az Ajtósi Dürer sor – Stefánia út és az Olof Palme sétány – Zichy Mihály út kereszteződésekben, valamint a Városligeti Műjégpálya és Csónakázótó mellett is felvehetik és letehetik a felhasználók a kerékpárokat. A most elkészülő állomások régi területi hiányosságát pótolják a közbringa-szolgáltatásnak.  A MOL Bubi flottája a 2021 májusi újraindulás óta 1200 kerékpárról közel a duplájára nőtt, így már összesen 2260 kerékpár érhető el, a gyűjtőállomások száma pedig 183-ra nőtt.

Az új állomások kialakításakor a BKK figyelemmel volt arra is, hogy a fővárosiak és a kikapcsolódni vágyók által kedvelt Városliget könnyedén és zölden legyen megközelíthető és egy fontos zöldterülethez nyújtsanak közvetlen kapcsolatot. Ezen felül figyelt a társaság arra is, hogy az új kulturális intézmények, a többi között a Magyar Zene Háza közvetlen közelében is létrejöjjön egy új gyűjtőállomás.

A tavaly megnyitott létesítmény ráadásul a közösségi közlekedési eszközök közül az egyik legkönnyebben a MOL Bubi kerékpárokkal érhető el. Ennek köszönhetően munka után vagy hétvégén egy koncert, egy állatkerti kirándulás vagy egy városligeti séta érdekében is bármikor használhatók a népszerű közbringák. Az állomások megvalósulását a Városliget Zrt. támogatta.

 

Folyamatosan fejlődik a télen-nyáron is népszerű MOL Bubi

A fővárosi közbringa-hálózat a 2021-es megújulása óta folyamatosan fejlődik és bővül. A BKK 2022-ben összesen 500 vadonatúj MOL Bubi biciklit állított forgalomba, legutóbb október elején 200 vadonatúj kerékpárral nőtt az állomány, az állomások sora pedig februárban a Hard Rock Hotelnél és az Orczy térnél kiépített állomással gyarapodott. A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a fővárosiak igényeit kiszolgálva a lehető legtöbb ügyfél számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, ezért a társaság a tervek szerint idén is folyamatosan bővíti a közbringra-rendszer szolgáltatási területét és a flottáját.

A MOL Bubi közbringa-szolgáltatás az elmúlt hónapokban is igazolta népszerűségét a fővárosiak körében, a közbringa-rendszer a tavaly nyáron elért rekordok mellett télen is kiemelkedő eredményeket produkált. A MOL Bubi havi és átlagos napi használata 60-70 százalékkal bővült, ami annak ismeretében különösen kiemelkedő, hogy a közbringa flottája 30 százalékkal nőtt.

A közbringarendszer a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a megújult kerékpároknak köszönhetően a 2021 májusi megújulása óta sorra döntötte a rekordokat, 2023. februárjában pedig a rendszer átlépte a 4,4 milliós utazásszámot.

A MOL Bubinak a fővárosiak szemléletváltozásában is jelentős szerepe van. Sokan vannak, akik a közbringarendszernek köszönhetően ismerkedtek meg a városi kerékpározással, és ma már saját biciklivel közlekednek. A budapestiek jelentős része felismerte, hogy biciklivel utazni környezetbarát, gazdaságos, és bizonyos helyzetekben a leggyorsabb utazási mód.