Újabb több száz vadonatúj MOL Bubi kerékpárt használhatnak a fővárosiak

Budapest, 2022. október 1. – Ismét bővül a MOL Bubi, a főváros népszerű közbringa-szolgáltatása – ezúttal 200 új biciklivel. Ennek köszönhetően a fővárosban közlekedők ma már több mint kétezer kerékpárt használhatnak a rendszerben.

MOL Bubi

A Budapesti Közlekedési Központ ismét jelentős bővítést hajt végre a MOL Bubi közbringa-szolgáltatás eszközparkjában. A társaság október elején mintegy 200 vadonatúj kerékpárral gyarapítja az elérthető biciklik számát. Az első példányok már az utcán vannak, napokon belül pedig összesen 2060 bringát használhatnak a fővárosiak.

A BKK azért döntött a MOL Bubi újabb bővítéséről, mert a közbringa-szolgáltatás kihasználtsága a tavaly májusi megújulás óta folyamatosan nő. A felhasználók egyértelműen a kerékpárflotta növelését említik legfontosabb igényként. A társaság – a mostani bővítéssel együtt – 2022-ben összesen 500 darab új MOL Bubi kerékpárt állított forgalomba, azaz a meglévő állomány harmadával gyarapította a rendszert.

MOL Bubi

Az elmúlt másfél évben időről időre újabb csúcsokat állított fel a MOL Bubi: már több mint 3 milliószor utaztak a kerékpárokkal, az utolsó nyári hónapban több mint 358 ezer alkalommal vették igénybe a szolgáltatást. Sőt, szeptember elején egyetlen nap alatt több mint 16 ezerszer utaztak a zöld biciklikkel.

 

Folyamatosan fejlődik a népszerű közbringa-szolgáltatás

MOL Bubi

A BKK a kerékpárok mellett a gyűjtőállomások számát és a szolgáltatási területet is folyamatosan növeli. Nyár eleje óta már Újbuda és Józsefváros korábban ki nem szolgált részein is elérhető a szolgáltatás. Jelenleg összesen 173 gyűjtőállomáson lehet felvenni és leadni a kerékpárokat. A társaság tervei szerint ez a szám tovább nő az ősz folyamán.

A MOL Bubinak a fővárosiak szemléletváltozásában is jelentős szerepe van. Sokan vannak, akik a közbringarendszernek köszönhetően ismerkedtek meg a városi kerékpározással, és ma már saját biciklivel közlekednek. A budapestiek jelentős része felismerte, hogy biciklivel utazni környezetbarát, gazdaságos, és bizonyos helyzetekben a leggyorsabb utazási mód.