Tovább bővül a MOL Bubi szolgáltatási területe

Budapest, 2022. május 24.  A Budapesti Közlekedési Központ a közeljövőben 75 új helyszínen alakít ki MOL Bubi gyűjtőállomást. Ennek érdekében a társaság társadalmi egyeztetést indított, amely felméri, hogy melyik fejlesztésre javasolt területen van a legnagyobb igény a közbringa-szolgáltatásra.

 

A Budapesti Közlekedési Központ társadalmi egyeztetést indít a MOL Bubi kerékpárhálózat bővítésének lehetséges helyszíneiről. Hamarosan 75 új gyűjtőállomás lesz a rendszer része, most ezekről kéri a BKK az ügyfelek véleményét. A társaság rendszeresen kap visszajelzéseket a felhasználóktól arról, hogy hol szeretnék még elérni a MOL Bubi szolgáltatást a fővárosban. A BKK ezeket az észrevételeket is figyelembe veszi, amikor az új gyűjtőállomások helyszíneit tervezi.

A BKK ezért most arra kéri a MOL Bubit használókat, hogy térképen jelezzék, a főváros mely területein használnák szívesen a közbringra-szolgáltatást, egy kérdőíven keresztül pedig az ügyfelek közlekedési szokásait szeretné megismerni a társaság

A Budapesti Közlekedési Központ célja, hogy a lehető legtöbb ember számára elérhetővé váljon a szolgáltatás, így a legforgalmasabb területeken alakítanak ki gyűjtőállomásokat. Ennek köszönhetően még többen használhatják a MOL Bubi kerékpárokat.

A hagyományos közösségi közlekedéssel kombinálva a közbringát a városi közlekedés is kiszámíthatóbb, gyorsabb és egészségesebb. Az új gyűjtőállomásokkal ez a lehetőség még több budapestinek elérhetővé válik majd.

A MOL Bubi szolgáltatási területének fejlesztése során a lakossági igények mellett a legfontosabb szakmai szempontokat veszik figyelembe. A közbringarendszerek olyan városi területeken működnek hatékonyan, ahol:

  • sokan laknak,
  • sokan utaznak, napközben és éjjel is több irányba,
  • jó kerékpárral közlekedni, egyre több a kerékpársáv,
  • legfeljebb egy-két kilométeres kerékpározással könnyen megközelíthetők a közösségi közlekedési átszállópontok,
  • az új területek közvetlenül kapcsolódjanak a meglévő szolgáltatási területhez, így számos célpont elérhető az új gyűjtőállomásokról.

A BKK az észrevételeket 2022. június 2-ig várja a BKK honlapján meghirdetett  társadalmi egyeztetés oldalán.