Már Budapest legjelentősebb sport- és kulturális központja is elérhető MOL Bubival

Budapest, 2023. június 30. - Ezúttal a XIV. kerületben bővült a közbringa-rendszer szolgáltatási területe. A városligeti állomások után újabb hat zuglói helyszínnel – a többi között a Papp László Budapest Sportarénával – lett gazdagabb a MOL Bubi hálózata.

 

Újabb helyszíneken lettek elérhetők a MOL Bubi kerékpárjai. A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal a XIV. kerületben adott át hat új gyűjtőállomást, ahol bármikor felvehetők és lerakhatók a közbringák:

  • az Egressy út és a Stefánia út kereszteződésében,
  • a Stefánia út és a Thököly út kereszteződésében,
  • a Zugló vasútállomásnál,
  • a Kacsóh Pongrác úton,
  • a Papp László Budapest Sportarénánál, és
  • a Reiner Frigyes parkban.

Az új zuglói gyűjtőállomások a XIV. kerület Önkormányzata, a Sportarénánál található pedig a Papp László Budapest Sportaréna finanszírozásával valósult meg.

A BKK figyelt arra, hogy elősorban olyan új helyszíneken legyenek elérhetők a MOL Bubik, ahol sokan megfordulnak. A társaság célja volt az is, hogy a népszerű kulturális és sportesemények helyszíneit (a Budapest Sportarénát, és a Puskás Arénát) többféle közlekedési eszközzel lehessen kényelmesen megközelíteni.

Ezentúl a közbringák felvehetők a többi között a Papp László Budapest Sportarénánál és a Zugló vasútállomásnál is. Így a kerékpárokról át lehet szállni forgalmas járatokra, akár az 1-es villamosra, vagy a MÁV vonataira, és Bubival is elérhetők lesznek az itt megrendezett nagyszabású kulturális- és sportprogramokra.

A most átadott zuglói állomásoknak köszönhetően egyre kevesebb az olyan forgalmas fővárosi csomópont, amely nem tartozik a közbringa-rendszer szolgáltatási területéhez.

A folyamatos bővülés növekvő népszerűséget hoz a MOL Bubinak

A Budapesti Közlekedési Központ idén már negyedik alkalommal bővítette a MOL Bubi hálózatát. A társaság az év elején a VI. és a VIII. kerületben, majd tavasszal a  Városligetben és Óbudán adott át újabb gyűjtőállomásokat,  így már 196 állomáson vehetik fel és tehetik le a kerékpárokat a budapestiek.

A közbringa-rendszer a 2021-es megújulás óta dinamikusan fejlődik, összesen 700 új kerékpárral bővült. A BKK 2022-ben 500 vadonatúj MOL Bubi biciklit állított forgalomba, a 2023 elején végrehajtott 200 darabos bővítés után pedig már 2260 bicikli áll az ügyfelek rendelkezésére.

A BKK az ügyfelek visszajelzései alapján időről időre újabb fejlesztéseket hajt végre a MOL Bubin. A társaság felhasználóbaráttá tette az applikációt, könnyített a regisztráción és korszerűbb kerékpárokat biztosít a fővárosiak számára. A folyamatos fejlődésnek köszönhetően egyre többen tudják igénybe venni a közbringákat. Májusban már ötmilliomodik alkalommal utaztak a MOL Bubival.

A Budapesti Közlekedési Központ a jövőben is folyamatosan bővíti a közbringra-rendszer szolgáltatási területét és a flottáját.