Közösen a biztonságért: ismét az M3-as metrót ellenőrizték a rendőrjárőrök és a BKK-jegyellenőrök

Budapest, 2024. szeptember 6. – Folytatódott a közös fővárosi járatellenőrzési akció: a BRFK és a BKK munkatársai szeptember 5-én, csütörtökön kiemelten ellenőrizték az M3-as metró utasait, az állomásait, valamint azok környezetét. Az összehangolt járatellenőrzés a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ stratégiai együttműködésének része azzal a céllal, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

 

Közös ellenőrzés az M3-as metrón.

 

Nagy erőket mozgósított a BRFK és a BKK szeptember 5-én: jegyellenőrök és rendőrjárőrök ellenőrizték összehangoltan az M3-as metró Deák Ferenc tér és Újpest-központ közötti szakaszán utazókat, valamint a jelzett metró állomásait és azok környezetét – beleértve az Újpest-városkapui állomás kijáratát, ezzel is kapcsolódva a BKK és a fővárosi partnerei közös köztisztasági, illetve közrendvédelmi kezdeményezéséhez.

 

A csütörtöki akcióban

  • a BKK-ellenőrök műszakonként 5, illetve 6 csoportban dolgozva ellenőrizték az utazási jogosultságot, kiszűrték a szabálytalankodókat;
  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet fordítottak a kijelölt metrójáratra és környezetére. A szerelvényeken nem volt szükség rendőri intézkedésre, a megállókban két emberre köztisztasági szabálysértés, egyre közterületi alkoholfogyasztás miatt szabtak ki helyszíni bírságot. A metró útvonalán a felszíni forgalmat is ellenőrizték a rendőrök, ennek során két körözött személyt fogtak el.

 

A közös akciók folytatódnak, az együttműködésben részt vevők célja, hogy – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – tovább növeljék a járatellenőrzések hatékonyságát.

 

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt közös járatellenőrzési akciókban. A BKK a rendőrséggel legutóbb az M3-as metró Kőbánya-Kispest és Deák Ferenc tér közötti szakaszán ellenőrizte az utasokat, az állomásokat, valamint azok környezetét.

 

Közös járatellenőrzés az M3-as metrón.

 

A BRFK, a FÖRI, a BKV és a BKK munkatársai – a mindennapi alapfeladataikon felül – korábban kiemelten ellenőrizték a 9-es és a 99-es autóbusz, valamint a 72-es és a 83-as trolibusz vonalát, legutóbb pedig a 4-es és a 6-os villamosra, illetve megállóira fordítottak jelentős figyelmet.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

  • a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is ellenőrzi partnereivel;
  • a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, valamint
  • a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapesti Közlekedési Központ