Fő a biztonság: az 1-es villamos vonalát ellenőrizték a rendőrök és a BKK-ellenőrök

Budapest, 2024. szeptember 30. – Nagy erőket mozgósított a Budapesti Rendőr-főkapitányság (BRFK) és a Budapesti Közlekedési Központ (BKK) szeptember 27-én, pénteken: rendőrjárőrök és jegyellenőrök ellenőrizték az 1-es és az 1A villamos utasait, a megállókat, valamint azok környezetét. Az összehangolt akció célja, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

 

BKK-BRFK járatellenőrzés.

(A fotó illusztráció)

 

Szeptember 27-én, pénteken fokozott rendőri és ellenőri jelenléttel folytatódott a fővárosi járatellenőrzés: a BRFK és a BKK munkatársai az 1-es és az 1A villamoson utazókat, valamint a jelzett villamosok megállóit és azok környezetét ellenőrizték, beleértve a Népliget metróállomás kijáratát.

 

A pénteki akcióban

  • a BKK-ellenőrök műszakonként 6-6 csoportban dolgozva ellenőrizték az utazási jogosultságot, kiszűrték a szabálytalankodókat;
  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet fordítottak a kijelölt villamosokra és azok környezetére: a járaton, valamint a megállóhelyeken nem tapasztaltak jogsértést.

 

Az összehangolt járatellenőrzés a BRFK és a BKK stratégiai együttműködésének része azzal a céllal, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

 

Fókuszban a forgalmas járatok és közterületek

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt közös járatellenőrzési akciókban. A BKK a rendőrséggel legutóbb a 3-as, a 62-es és a 62A villamosok vonalán ellenőrizte az utasokat, az állomásokat, valamint azok környezetét.

A közös akciók folytatódnak, az együttműködésben részt vevők célja, hogy – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – tovább növeljék a járatellenőrzések hatékonyságát.

 

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

  • a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is ellenőrzi partnereivel;
  • a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, valamint
  • a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapesti Közlekedési Központ