Nosztalgiavillamossal az Ikarus Minifesztre

Budapest, 2024. augusztus 23. – A magyar autóbuszgyártás igazi remekművei mutatkoznak be ezen a hétvégén az Ikarus Minifeszten, augusztus 23-25. között  a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum szervezésében. A rendezvény vasárnap a Keleti pályaudvar és Kőbánya alsó vasútállomás között közlekedő N36-os nosztalgiavillamossal is megközelíthető, ráadásul a járatra szóló nosztalgiajegy birtokosai kedvezményt kapnak a múzeum következő időszaki kiállítására.

Különleges programokkal várja a hétvégén a hazai autóbuszgyártás iránt érdeklődőket a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum. Az Ikarus Minifeszten az ikonikus magyar márka képviselőivel találkozhatnak a látogatók, a múzeumi különjárattal pedig utazni is lehet majd. A rendezvényre  a 125 éves Közlekedési Múzeum jubileuma alkalmából 125 forintos belépőjegy érvényes. A kiállítás augusztus 23-25. között tart nyitva az Északi Járműjavító területén. A részletes program a múzeum oldalán érhető el.

A kiállítás könnyen megközelíthető közösségi közlekedési eszközökkel is, sőt vasárnap egy igazi síneken gördülő matuzsálemmel is elérhető a helyszín. A N36-os villamos vonalán, a Keleti pályaudvar és a Kőbánya alsó vasútállomás (Kápolna utca) között egy kétirányú FVV csuklós, azaz „Bengáli” villamossal lehet utazni. Az Északi Járműjavító az Eiffel Műhelyház megállótól közelíthető meg a legegyszerűbben és leggyorsabban.

 

 

A vasárnap az N36-os járaton közlekedő 1233-es pályaszámú, kétirányú FVV csuklós, azaz „Bengáli” villamos egyike annak a hatvanas évektől egészen a hetvenes évek végéig gyártott típusnak, amelyből 17 év alatt összesen 181 jármű készült, és Budapesten kívül Miskolcon, Debrecenben és Szegeden is közlekedtek. A „Bengálik” a nyolcvanas évek elején tűntek el a fővárosi sínekről, de vidéken még az ezredforduló után is részt vettek a napi utasforgalomban. A járműről tovább érdekességek olvashatók a BKK oldalán.

A nosztalgiajáratokat, így az N36-os villamost is nosztalgia vonal- vagy napijeggyel lehet igénybe venni, amelyek elővételben megvásárolhatók a BKK ügyfélközpontjaiban, pénztáraiban, valamint elérhetők a nosztalgiajáratok személyzeténél is, illetve a legkeresettebb, teljes árú felnőtt nosztalgiajegy kényelmesen, akár otthonról is beszerezhető a BudapestGO alkalmazásban. A járatra érvényes jeggyel rendelkezők menetjegyük felmutatásával 20% kedvezményt kapnak a Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum “Mivel megyünk? Energiamix a Közlekedésben” című időszaki kiállítására október végéig az Északi Járműjavítóban.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Magyar Műszaki és Közlekedési Múzeum