Közösen a biztonságért: a nagykörúti villamosokat ellenőrizte a rendőrség és a BKK

Budapest, 2024. augusztus 16. – Folytatódott a közös fővárosi járatellenőrzési akció: a BRFK és a BKK munkatársai augusztus 15-én, csütörtökön kiemelten ellenőrizték a teljes vonalon a 4-es és a 6-os villamos utasait, a megállóit, valamint azok környezetét. Az összehangolt járatellenőrzés a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ stratégiai együttműködésének része azzal a céllal, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

 

BKK-BRFK járatellenőrzés.

 

Nagy erőket mozgósított a BRFK és a BKK augusztus 15-én: jegyellenőrök és rendőrjárőrök ellenőrizték összehangoltan a 4-es és a 6-os villamoson utazókat, valamint a jelzett villamos megállóit és azok környezetét, beleértve az M3-as metró Nyugati pályaudvari állomásának kijáratát. Ezzel is kapcsolódva a BKK és a fővárosi partnerei közös köztisztasági, illetve közrendvédelmi kezdeményezéséhez.

 

A csütörtöki akcióban

  • a BKK-ellenőrök műszakonként 5, illetve 6 csoportban dolgozva ellenőrizték az utazási jogosultságot, kiszűrték a szabálytalankodókat;
  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai – a Nyugati pályaudvari Rendőrőrs folyamatos munkája mellett – fokozott figyelmet fordítottak a kijelölt járatra és környezetére. Ennek során a villamosokon nem volt szükség intézkedésre, viszont az egyik megállóban elfogtak egy körözött férfit. Garázdaság miatt ugyancsak elfogtak egy férfit és egy nőt, egy személlyel szemben közterületen szeszes ital fogyasztása miatt szabtak ki bírságot, egy embert pedig előállítottak, mert nem igazolta magát, illetve megtaláltak egy intézetből szökött fiatalt. Az akció keretében a rendőrök a villamos útvonalán a gépjárműforgalmat is ellenőrizték, és felléptek a szabálytalankodó sofőrök ellen.

 

BKK-BRFK járatellenőrzés.

 

A közös akciók folytatódnak, az együttműködésben részt vevők célja, hogy – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – tovább növeljék a járatellenőrzések hatékonyságát.

 

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt a közös járatellenőrzési akciókban. A BKK a rendőrséggel legutóbb a Sziget Fesztivál első napjához is kapcsolódva a 9-es busz vonalán ellenőrizte az utasokat, a megállókat, valamint azok környezetét.

 

BKK-BRFK járatellenőrzés.

 

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

  • a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzi partnereivel;
  • a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, valamint
  • a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapesti Közlekedési Központ