Első a biztonság: ismét a 99-es busz vonalát ellenőrizte a rendőrség és a BKK

Budapest, 2024. augusztus 26. – Idén nyáron már másodszor ellenőrizte kiemelt akció keretében a BRFK és a BKK a Blaha Lujza tértől Pesterzsébetig közlekedő 99-es buszt és megállóit. Az összehangolt kezdeményezés a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ stratégiai együttműködésének része, amelynek célja, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

 

 

A Budapesti Közlekedési Központ kiemelt figyelmet fordít a fővárosban közlekedők igényeire, visszajelzéseire. A társaság ügyfelei a 99-es autóbuszt rendre azon járatok között említik, amelyeken a megszokottnál gyakrabban szeretnének biztonságérzetet növelő intézkedéseket. Ezért a BKK augusztus 23-án, idén nyáron már másodszorra, a BRFK-val összehangoltan, jegyellenőrökkel és rendőrjárőrökkel ellenőrizte a 99-es buszt és megállóit.

A pénteki akció keretében

  • a BKK-ellenőrök 4 csoportban mozogva, az autóbuszvonal teljes hosszán ellenőrizték az utazási jogosultságot, valamint kiszűrték a szabálytalankodókat;
  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet biztosítottak a kijelölt járatra és környezetére. A rendőrök a járaton és a megállóhelyeken egy embert elfogtak, akik köröztek, illetve egy esetben köztisztasági szabálysértés miatt feljelentést tettek.

 

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért rendszeresen vesz részt a közös járatellenőrzési akciókban. Legutóbb (az augusztus 16-i hétvégén) a nagykörúti villamosokat, valamint azok környezetét ellenőrizte a rendőrséggel a BKK.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

  • a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzi partnereivel;
  • a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, valamint
  • a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.