Az M3-as metró vonalán folytatta az ellenőrzéseket a BKK és a rendőrség

Budapest, 2024. augusztus 30. – Továbbra is zajlanak a járatellenőrzési akciók a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ stratégiai együttműködése keretében, melynek célja, hogy nagyobb biztonságban érezzék magukat a fővárosban közlekedők. A legutóbbi alkalommal az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér közötti szakaszát, valamint megállóit ellenőrizte a BKK és partnere egy összehangolt kezdeményezés keretében.

A Budapesti Közlekedési Központ számára kiemelten fontos, hogy a fővárosban közlekedők biztonságban érezzék magukat és javuljon a közlekedés színvonala. A társaság ezért egész évben ellenőrzi a legforgalmasabb járatokat, hogy kiszűrje a szabálytalankodókat és a rendbontókat.

A BKK augusztus 29-én, csütörtökön, a BRFK-val összehangoltan, jegyellenőrökkel és rendőrjárőrökkel ellenőrizte az M3-as metró Kőbánya-Kispest és a Deák Ferenc tér közötti szakaszát és megállóit.

A csütörtöki akció keretében

  • a BKK-ellenőrök 5 csoportban mozogva, a metró vonalán és a megállókban ellenőrizték az utazási jogosultságot, valamint kiszűrték a szabálytalankodókat;
  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet biztosítottak a kijelölt járatra és környezetére. A rendőrök az ellenőrzés során a Határ úti aluljáróban elfogtak egy korábban elkövetett közfeladatot ellátó személy elleni erőszak miatt keresett férfit, illetve közterületi szeszesital-fogyasztás miatt helyszíni bírságot szabtak ki.

Az ellenőrzéseken felül a BKK fővárosi partnereivel közösen köztisztasági akció keretében tette tisztábbá és szebbé Kőbánya-Kispest végállomást és környékét.

 

 

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért rendszeresen vesz részt a közös járatellenőrzési akciókban. A csütörtöki akciót megelőzően a 99-es busz vonalát, valamint annak környezetét ellenőrizte a rendőrséggel a BKK.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

  • a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzi partnereivel;
  • a rendszeres takarításon felül folyamatosan kezdeményezi egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését,
  • valamint a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapesti Közlekedési Központ