A 42-es villamosvonal meghosszabbításáról egyeztet a Mobilitási Témacsoport

Budapest, 2024. július 15. – Idei ötödik ülését tartja július 17-én, szerdán a Mobilitási témacsoport: az egyeztetés napirendjén ezúttal a 42-es villamos vonalának lehetséges fejlesztése és meghosszabbítása szerepel.

Nyáron is folytatódnak a Budapesti Közlekedési Központ fejlesztéseihez kapcsolódó társadalmi egyeztetések. A Mobilitási Témacsoport július 17-én, szerdán tartja idei ötödik ülését, amelynek témája a 42-es villamosvonal meghosszabbítása lesz.

Az igényfelmérő szakaszban a civil szervezetek és szakmai egyesületek

  • elmondhatják az észrevételeiket, valamint
  • megfogalmazhatják a projekttel szemben támasztott igényeiket, hogy azokat már a tervezés során figyelembe vehesse a BKK.

A 42-es villamosvonal lehetséges fejlesztéséről és meghosszabbításáról bárki elmondhatja véleményét július 31-éig a témában indított kérdőívben. A projektről bővebb információ ezen az oldalon található.

Kép a Mobilitási Témacsoport üléséről

Az idén megújult Mobilitási Témacsoport a budapesti mobilitás kérdéseivel foglalkozó civil szervezetek és szakmai egyesületek együttműködési fóruma. A BKK arra törekszik, hogy a felvetődő kérdéseket minél több szempontból megvitassa a felekkel. Ezzel a lépéssel a társaság a közös megértést és a későbbi döntések elfogadottságát segíti elő.

Részt vennél a Mobilitási Témacsoport munkájában? A jelentkezés feltételeiről ezen az oldalon tájékozódhatsz.