Új oldalon böngészhető a BKK összes fejlesztése

Budapest, 2022. szeptember 29. A Budapesti Közlekedési Központ újabb fontos lépést tesz az átláthatóság, az ügyfelek tájékoztatása érdekében. Szeptember végétől egy új, nyilvánosan elérhető oldalon minden információ megtudható a társaság egykori, jelenlegi és jövőbeli fejlesztéseiről.

Fejlesztések, illusztráció.

A Budapesti Közlekedési Központot 2010-ben azzal a céllal alapították, hogy a főváros közlekedésének szervezése mellett megálmodja, megtervezze és koordinálja a közlekedéshez kapcsolódó budapesti fejlesztéseket is, ezáltal szerethetőbbé téve a várost. Azóta rengeteget fejlődött Budapest, elég akár a közterületi FUTÁR-kijelzőkre, a nemrég újjászületett MOL Bubi közbringa-szolgáltatásra, a BudapestGO-ra, a budai fonódó villamoshálózatra, a Széll Kálmán tér teljes felújítására, vagy a Lánchíd folyamatban lévő felújítására gondolni. A kiragadott példák mellett mától további mintegy 130 fővárosi közterületi, közösségi közlekedési, aktív közlekedési és szolgáltatásfejlesztés ismerhető meg egyetlen oldalon, átláthatóan a BKK weboldalán.

A BKK elkötelezett, hogy az ügyfeleket és a sajtó munkatársait folyamatosan tájékoztassa fejlesztéseiről. Ezért szeptember végétől egy egyszerűen használható, folyamatosan frissülő gyűjtőoldalon teszi könnyen kereshetővé, átláthatóvá az egyes projektjeiről szóló információkat. A bkk.hu/osszesfejlesztes címen a társaság összes érdemi beruházása – jelenleg több mint 130 projekt – megismerhető, ez a szám folyamatosan bővülni fog.

A Budapesti Közlekedési Központ gyakorlatának megfelelően májusban már megújult a nyilvános forgalmi adatok adatbázisa. Ennek eredményeként a friss információk könnyebben kereshetők és hozzáférhetők lettek.

 

Így érdemes böngészni a fejlesztések között

A fejlesztési oldal létrehozásának egyik célja, hogy az egyes projektek összefoglalójának megismerése mellett a látogatók részletesebb információkat kapjanak az adott beruházásról, vagy akár tovább böngésszenek a többi projekt között.

Minden beruházásról láthatók fotók, videók, amelyek által az ügyfelek teljes képet kaphatnak a fejlesztésekről.

A BKK a projektek nagyobb – pontszerűen ábrázolható – részét egy térképen is kereshetővé tette. A bemutatott beruházások a státuszuk alapján szűrhetők, meg lehet ismerni, hogy az adott projekt lezárult-e, folyamatban van vagy még csak egy tervezett fejlesztés.

A BKK 12 éves történetének legfontosabb fejlesztéseit bemutató oldal már elérhető a bkk.hu/osszesfejlesztes címen.