MOL Bubi: Budapest legzöldebb közösségi közlekedési eszköze

A MOL Bubi a BKK közbringa-szolgáltatása, amely az év minden napján 0–24 óráig igénybe vehető, környezettudatos és gyors választás a városi közlekedéshez. A MOL Bubit 2014-ben hoztuk létre azzal a céllal, hogy gyors, hatékony és fenntartható közlekedési alternatívát nyújtsunk a Budapesten közlekedők számára. A MOL Bubi az eltelt években a városi közlekedés szerves része lett, a többi közösségi közlekedési móddal is jól kombinálható. A tapasztalatok és a visszajelzések alapján 2021-re a szolgáltatás átalakult, amelynek során megújult a kerékpár, az infrastruktúra és az árazás is.

A közbringarendszer 2260 kerékpárral 197 gyűjtőállomáson várja a felhasználókat, akik a MOL Bubi applikációval használhatják a teljes közbringarendszert. A MOL Bubi azonban korántsem „csak” ennyi. Tartalmazza a szolgáltatási terület teljes közúthálózatát, valamint a nap 24 órájában rendelkezésre álló ügyfélszolgálatot is. Folyamatosan biztosítjuk számotokra a jó állapotú kerékpárok közeli elérhetőségét. Fontos számunkra, hogy a mindennapi ügyintézés, munkába, iskolába járni biciklivel is minden korosztály számára elérhető legyen, ezért folyamatos fejlesztésekkel szeretnénk elérni, hogy egyre többen döntsetek a kerékpározás és a fenntartható közlekedési módok mellett. A megújult MOL Bubi egyszerűen és könnyen használható.  A MOL Bubi applikációval néhány kattintással vásárolhatsz bérletet vagy percalapú hozzáférést, ellenőrizheted a gyűjtőállomások helyét, majd a bringákat a hátsó kerék fölött található QR-kód beolvasásával veheted fel. Az újgenerációs MOL Bubi kerékpárok a defekttűrő, fújt gumiknak és a kisebb súlynak köszönhetően könnyebben tekerhetők, és sokkal jobban gurulnak az elődjeiknél. Az új applikációban minden MOL Bubival kapcsolatos ügyet pillanatok alatt elintézhetsz: regisztráció, vásárlás, az elérhető biciklik számának ellenőrzése, panaszkezelés és a korábbi útjaid megtekintése.

Célunk a szolgáltatási terület folyamatos bővítése, az új gyűjtőállomások helyszínéről társadalmi egyeztetést indítottunk, melynek eredménye alapján hamarosan újabb helyszíneken lesz elérhető a MOL Bubi.

 

Időszak

2014–
 

Fotók, videó

MOL Bubit használó emberek
a képre kattintva galéria nyílik

 

Főbb adatok és számok

7 000 000 -nál is több összutazás
90 000 kg. megspórolt CO2-kibocsátás havonta
9 000 -nél is több utazás naponta
2 460 kerékpár
200 -nál is több gyűjtőállomás
24 órában elérhető

 

További információ