Vigyázat, adathalász csalók élnek vissza a BKK nevével, és ajánlanak utazási kedvezményeket!

Budapest, 2024. augusztus 14. – Az elmúlt időszakban számos bejelentés érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz, hogy adathalász csalók hirdetnek utazási kedvezményeket a BKK nevében. A BKK oldalára megtévesztően hasonlító, annak arculati elemeit és fényképeit felhasználó Facebook-oldalak ingyenes vagy kedvezményes árú jegyeket, illetve bérleteket népszerűsítenek – ám ezek kizárólagos célja, hogy megszerezzék a felhasználók személyes és bankkártyaadatait. A BKK ezúton is felhívja a figyelmet arra, hogy nem értékesít ilyen módszerrel termékeket. Azokat kizárólag a BKK Pontkeresőjében található hivatalos értékesítőhelyeken, a jegy- és bérletautomatáknál, illetve a kényelmesen használható BudapestGO alkalmazásban lehet megvásárolni.

 

BKK arculat.

 

Több bejelentés is érkezett a Budapesti Közlekedési Központhoz az elmúlt időszakban, hogy a Facebookon több olyan oldal is megjelent, ahol a BKK nevében csalók ajánlanak vagy hirdetnek ingyenes, illetve kedvezményes árú jegyeket, bérleteket.

Ezek az oldalak kizárólag adathalászat céljából készültek, és nincs közük a BKK-hoz. Ezért a Társaság arra kéri ügyfeleit, hogy jelentsék a megtévesztő vagy csalásra utaló oldalakat a Facebooknak.

 

Fake-oldal

 

A BKK kéri továbbá, hogy ügyfelei legyenek fokozottan óvatosak a jegy- és bérletvásárláskor, és kizárólag a hivatalos értékesítési csatornákon, tehát többek közt a BudapestGO applikációban, vagy személyesen, a BKK Pontkeresőjében található értékesítőhelyeken, illetve a BKK jegy- és bérletautomatáinál vegyék meg jegyüket, bérletüket, így biztosan elkerülik, hogy csalás áldozatai legyenek.

A csalások megelőzése érdekében a BKK azt javasolja, hogy ügyfelei a bkk.hu oldalon ellenőrizzék a jegy- és bérletárakat, valamint a kedvezményeket.