Folytatódnak a munkák a Margit hídon, így változik a Margitsziget megközelítése

Budapest, 2024. augusztus 20. Folytatódik a Margit hídi kerékpárút felújítása, ezért augusztus 22-től augusztus 28-ig megváltozik a forgalmi rend a hídon. A szigeti bejárót ebben az időszakban lezárják a gépjárművek elől, de gyalog vagy kerékpárral továbbra is elérhető marad a Margitsziget a Margit híd felől is. A korlátozás érinti a BKK járatait is: a Margitszigeten közlekedő 26-os és 226-os autóbuszok módosított útvonalon közlekednek ebben az időszakban, de a 4-es és 6-os villamosok a korlátozás ideje alatt is változatlanul megállnak a Margitsziget / Margit híd megállóhelyen.

 

Közúti közlekedés

Újabb üteméhez érkezik a Margit hídi kerékpárút felújítása: augusztus 22-e és augusztus 28-a között lezárják a gépjárműforgalom elől a híd és Margitsziget összeköttetését biztosítót szigeti bejárót. Ez azt jelenti, hogy ebben az időszakban a Margit hídról a szigetre, illetve a Margit hídra nem lehet behajtani, csak az Árpád híd felől lehet megközelíteni gépjárművel a Margitszigetet. A Margit hídon a Pest felől érkező forgalom a szigeti bejáróig továbbra is csak egy forgalmi sávon haladhat.

 

 

Gyalogos és kerékpáros közlekedés

A gyalog, valamint a kerékpárral közlekedők számára a felújítás ideje alatt is elérhető a Margitsziget a Margit híd felől, a lezárás kizárólag a gépjárműforgalmat érinti.

A Margitsziget megközelítését biztosító villamosmegállók a munkálatok ideje alatt is üzemelnek, azok megközelítése folyamatosan biztosított, de a korábban megszokottól eltérő forgalmi rendre kell készülni.

A Margit híd északi oldalán a budai hídfő és a szigeti bejáró között a járdán, a szigeti bejáró és a Jászai Mari tér közötti szakaszon továbbra is a Buda felé vezető külső forgalmi sávban kialakított gyalogos és kerékpáros folyosón keresztül lehet haladni.

 

 

Közösségi közlekedési változások

A szigeti bekötőút lezárása miatt változik a Margitszigeten közlekedő járatok közlekedése, így a 26-os busz nem érinti a Nyugati pályaudvar M és Margitsziget / Margit híd megállóhelyek közötti megállókat. Augusztus 22-e és 28-a között a 26-os busz csak a Göncz Árpád városközpont M és a Margitsziget, Centenáriumi emlékmű között közlekedik. Ebben az időszakban a 226-os autóbusz ideiglenesen az Óbudai-sziget és a Göncz Árpád városközpont M között közlekedik, mindkét irányban betérve érintve a Margitszigeten található Zenélőkút megállóhelyre.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BudapestGO alkalmazást használni, amely többek között valós idejű járatinformációk alapján számolja ki az optimális útvonalat az úti cél eléréséhez, sőt jegyét, bérletét is megvásárolhatja az applikáció segítségével.