Budai villamosokat ellenőrzött a rendőrséggel a BKK

Budapest, 2024. július 22. – Folytatódott a közös fővárosi járatellenőrzési akció: a BRFK és a BKK munkatársai július 18-án, csütörtökön kiemelten ellenőrizték a 17-es, a 19-es és a 41-es villamos vonalát, a megállókat, valamint azok környezetét. Az összehangolt kezdeményezés része a Budapesti Rendőr-főkapitányság és a Budapesti Közlekedési Központ stratégiai együttműködésének, és célja, hogy a fővárosban közlekedők nagyobb biztonságban érezzék magukat.

 

BKK-BRFK járatellenőrzés.

 

Nagy erőket mozgósított a BRFK és a BKK július 18-án: a jegyellenőrök és rendőrjárőrök összehangoltan ellenőrizték a 17-es, a 19-es és a 41-es villamost, valamint megállóit, beleértve a Batthyány teret, ahol nagytakarítást tartott partnereivel a BKK.

 

A csütörtöki akció keretében

  • a BKK-ellenőrök kiemelt létszámban, 10 csoportban mozogva, a villamosvonalak teljes hosszán ellenőrizték az utazási jogosultságot, valamint kiszűrték a szabálytalankodókat;
  • a Budapesti Rendőr-főkapitányság munkatársai fokozott figyelmet biztosítottak a kijelölt járatokra és környezetükre. A rendőrök a villamosokon és a megállóhelyeken összesen 21 esetben észleltek bűncselekményt vagy szabálysértést, melynek során három embert elfogtak, kettőt előállítottak, hét esetben tettek szabálysértési feljelentést. Szintén hét esetben szabtak ki közigazgatási, illetve kettő esetben helyszíni bírságot.

 

BKK-BRFK járatellenőrzés.

 

A közös akciók folytatódnak, az együttműködésben részt vevők célja, hogy azok hatékonyságát – a lakossági visszajelzéseket is figyelembe véve – tovább növeljék.

 

Tisztább megállók, fokozott rendőri jelenlét, taxiellenőrzés

A BKK az állami szervezetekkel és a fővárosi cégekkel közösen kiemelten kezeli a közösségi közlekedést igénybe vevők biztonságát, ezért egyéb napi teendőin felül rendszeresen vesz részt a közös járatellenőrzési akciókban. A BRFK, a FÖRI, a BKV és a BKK munkatársai – a mindennapi alapfeladataikon felül – június végén kiemelten ellenőrizték a Blaha Lujza tértől Pesterzsébetig közlekedő 99-es buszt és megállóit.

 

Járatellenőrzés.

 

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosi tulajdonú közszolgáltatókkal, valamint az állami és civil szervezetekkel szorosan együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet, ezért

  • a járatok mellett a buszsávok szabályos használatát is rendszeresen ellenőrzi partnereivel;
  • folyamatosan kezdeményezi a rendszeres takarításon felül egy-egy forgalmas közterület rendezését és ellenőrzését, valamint
  • a Budapesti Rendőr-főkapitánysággal kötött stratégiai együttműködése kiterjed a Budapest közigazgatási területén szolgáltatást nyújtó taxik, illetve az engedéllyel vagy az engedély nélkül személyszállítási feladatokat végző személygépkocsik ellenőrzésére is.

 

Budapesti Rendőr-főkapitányság

Budapesti Közlekedési Központ