Bringás reggeli kedden az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett

Budapest, 2024. május 13.A Budapesti Közlekedési Központ az idén is csatlakozik a Magyar Kerékpárosklub kezdeményezéséhez: reggelivel várják a biciklivel közlekedőket 2024. május 14-én, kedden az Erzsébet téri MOL Bubi gyűjtőállomás mellett.

 

A Budapesti Közlekedési Központ péksüteménnyel, almával, üdítővel és túró rudival várja május 14-én, kedd reggel a kerékpárral munkába, vagy iskolába indulókat 7 és 9 óra között Budapesten, az Erzsébet tér északi részén, a József Attila utca és a Bajcsy-Zsilinszky út sarkán található MOL Bubi gyűjtőállomás mellett a Magyar Kerékpárosklub Bringás reggeli akciójához  csatlakozva. A reggeli mellett a helyszínen a BKK legfrissebb kerékpáros térképét is megkapják az érdeklődők, amelyen részletesen megnézhetők a fővárosi kerékpáros útvonalak. Aki inkább az online megoldásokat szereti, annak érdemes a BudapestGO appot használnia, amely akár MOL Bubival, akár saját kerékpárral is tervez kerékpárosbarát útvonalakat. Sőt, az alkalmazás azt is megmutatja, hogy az adott útvonalon van-e olyan közösségi közlekedési járat, amelyen bringa is szállítható. Útvonaltervezéskor a Beállítások menüben lehet kiválasztani a bringás tervezéshez kapcsolódó extrákat.

A Bringás reggeliken országszerte 10.000 biciklizőt szólítanak meg személyesen több mint 100 helyszínen, ahol beszélgethetnek a kerékpározási szokásaikról, arról, mitől lehet biztonságosabb, gyerek- és biciklibarátabb a lakóhelyük. A kezdeményezés célja, hogy megvendégelje azt az egyre több embert, akik ezt az egyszerű, olcsó és gyors közlekedési eszközt választják munkába, iskolába, vagy egyetemre menet. A helyszínek folyamatosan frissülő listája és további részletek megtalálhatók a Kerékpárosklub honlapján.

 

Bringások reggeliznek az Erzsébet téren

 

A BKK számára kiemelten fontos a környezetkímélő – köztük a kerékpáros – közlekedés fejlesztése, melynek célja, hogy a város lakói tiszta és fenntartható környezetben élhessenek. A Budapesti Közlekedési Központ többek között ezért fejleszti a fővárosi kerékpáros úthálózatot, ezért bővíti a MOL Bubi közbringarendszert, és ezért támogatja örömmel a Magyar Kerékpárosklub ezen kezdeményezését is.