Tovább szárnyal a MOL Bubi, a közbringa-szolgáltatást már 6 milliószor használták

Budapest, 2023. július 26. – A fővárosiak alig egy év alatt megduplázták a MOL Bubi utazásszámát. A Budapesti Közlekedési Központ közbringáival már 6 milliószor utaztak. A társaság a növekvő igények kiszolgálására folyamatosan bővíti a MOL Bubi szolgáltatásait.

Több mint 2 év után is töretlen a népszerűsége a Budapesti Közlekedési Központ közbringa-szolgáltatásának. A MOL Bubi 2023. július végére elérte a 6 milliós utazásszámot.

A 2021 tavaszán megújult közbringarendszer rövid idő alatt érkezik újabb és újabb mérföldkövekhez. Megújítása után alig több mint egy év alatt 3 milliószor utaztak a biciklikkel, azóta megduplázódott az utazások száma. A BKK tavaly augusztusban köszöntötte a hárommilliomodik utazást kezdeményező ügyfelét.

A társaság a növekvő igények kiszolgálása érdekében folyamatosan bővíti a MOL Bubi szolgáltatásait. Az elmúlt egy évben

mintegy 800 kerékpárral bővült a rendszer,

• Terézvárosban, Óbudán, Zuglóban és a Városligetben is létrejöttek állomások,

népszerű koncerthelyszínek is elérhetővé váltak.

Ennek köszönhetően a főváros 197 pontján lehet felvenni és leadni a Bubikat, ráadásul a júliusi bővítés jóvoltából már 2460 kerékpár áll az ügyfelek rendelkezésére.

 

A MOL Bubinak a szemléletváltozásban is jelentős a szerepe

A MOL Bubinak a fővárosiak körében komoly a szemléletformáló hatása. Évről évre egyre többen ismerik fel, hogy kerékpárral közlekedni nem véletlenül népszerű. Kényelmes, gazdaságos és sokszor – főleg a hagyományos közösségi közlekedési módokkal kombinálva – gyorsabb, mint autóval araszolni a forgalmi dugóban. Budapesten jelentős részben a MOL Bubi közvetett hatására egyre többen közlekednek saját kerékpárral is.

Sokan a felhasználóbarát applikációnak, a könnyű regisztrációnak és a megújult kerékpároknak köszönhetően ismerkedtek meg a városi kerékpározással.

 

Tipp: mindig győződjön meg a MOL Bubi biztonságos lezárásáról!

Néha előfordul, hogy a MOL Bubi közbringarendszer kerékpárjait rosszul zárják le az ügyfelek, ezzel saját maguknak is utólagos kellemetlenséget okoznak. Ezért a BKK összegyűjtötte a legfontosabb tudnivalókat, amelyekkel megelőzhetők a hasonló esetek.

• Fontos, hogy kerékpározók mindig ellenőrizzék, hogy lezárult-e a bérlés (azaz az okoslakat fizikailag rendesen lezárt-e). Ezt az applikációban láthatják, a folyamatban lévő bérlések / használati előzmények között.

• Nagyon ritkán úgy adódik, hogy a lakat elakad a küllőben, ezért nem záródik le rendesen. Ilyenkor a bicikli kerekének megmozgatása orvosolhatja a problémát.

• Ha nem ez okozta a lakat elakadását, akkor érdemes az applikációban rányomni a Lakatnyitás gombra, majd ezt követően ismét lezárni a biciklit.

• Ha ez sem oldja meg a problémát, akkor mindenképp jelenteni kell a hibát az applikáción vagy az ügyfélszolgálaton keresztül.

• Rövid idejű megállásoknál – például, ha az ügyfél út közben beszalad egy boltba – a parkolásfunkciót kell használni, amit az applikáción keresztül lehet elindítani, a gomb megnyomása után pedig le kell zárni a lakatot.

A BKK arra kéri ügyfeleit, hogy használat után mindig győződjenek meg arról, hogy a MOL Bubi biciklit megfelelően lezárták-e.