A 66-os és a 66B buszokra is csak az első ajtónál lehet felszállni hétvégenként augusztus 21-től

Budapest, 2021. augusztus 19. – Ismét bővíti az első ajtós felszállási rendet alkalmazó járatok körét a Budapesti Közlekedési Központ. Augusztus 21-től, szombattól hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni a 66-os és a 66B buszokra.

Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve a BKK bevezeti az első ajtós felszállási rendet a hétvégi és munkaszüneti napokra az ArrivaBus Kft. által üzemeltetett 66-os és 66B járatokon.

Az eddigi tapasztalatok szerint az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve jóval könnyebb a bliccelők kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják az utazási jogosultságot. A BKK továbbra is azt javasolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Korábban a Kőbánya-Kispestet a XVIII. kerület különböző részeivel összekötő 182-es és 184-es buszokon, a Budakeszi elérését biztosító 22-es vonalcsaládon, valamint a 34-es és a 106-os buszokon vezette be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet a BKK, a csepeli járatokra pedig már hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni.

A Budapesti Közlekedési Központ a jövőben olyan vonalakra tervezi kiterjeszteni az első ajtós felszállási rendet, ahol az nem okoz fennakadást, vagy nem növeli jelentősen a menetidőt. A rendszer nem minden vonalon és nem minden időszakban lesz érvényes, a legforgalmasabb vonalszakaszokon a hétköznapi csúcsidőszakban egészen biztosan nem vezetik be.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás olvasható a BKK honlapján, ezen a linken.