Augusztus 7-től hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni a 34-es és a 106-os buszokra

Budapest, 2021. augusztus 6. Újabb járatokra terjeszti ki az első ajtós felszállási rendet a BKK augusztus 7-től, szombattól. Ezentúl hétvégenként csak az első ajtónál lehet felszállni a 34-es és a 106-es buszokra.

Az elmúlt időszak tapasztalatait értékelve két, az ArrivaBus Kft. által üzemeltett vonalon, a Göncz Árpád városközpont, valamint a III. kerület északi területei között közlekedő 34-es és 106-es buszokon vezeti be augusztus 7-től a BKK az első ajtós felszállási rendet a szombati és munkaszüneti napokra.

Az eddigi tapasztalatok szerint az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jelentősen javulhat az utasok biztonságérzete, illetve az intézkedésnek betudhatóan jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése is, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket. A BKK továbbra is azt javasolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be.

Korábban a Kőbánya-Kispestet a XVIII. kerület különböző részeivel összekötő 182-es és 184-es buszokon vezette be a hétvégékre az első ajtós felszállási rendet a BKK, a csepeli járatokra pedig már hétköznap is csak járművezetői ellenőrzés után lehet felszállni.

A Budapesti Közlekedési Központ a jövőben olyan vonalakra tervezi kiterjeszteni az első ajtós felszállási rendet, ahol az nem okoz fennakadást, vagy nem növeli jelentősen a menetidőt. A rendszer nem minden vonalon és nem minden időszakban lesz érvényes, tehát a kifejezetten legforgalmasabb vonalszakaszokon a hétköznapi csúcsidőszakban egészen biztosan nem vezetik be.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás olvasható a BKK honlapján, ezen a linken.