Hétköznap is csak az első ajtónál lehet felszállni a csepeli buszokra

Budapest, 2021. július 10. – A pozitív tapasztalatoknak köszönhetően a Budapesti Közlekedési Központ a hétköznapokra is kiterjeszti az első ajtós felszállási rendet. Július 12-től minden Csepelt érintő buszjáraton hétköznap és hétvégén is csak az első ajtónál lehet felszállni. Az intézkedésnek köszönhetően jelentősen javulhat az utazás biztonsága a térségben.

Július elején bővült az első ajtós felszállási rendű járatok köre a csepeli 35-ös, a 36-os, a 148-as, a 151-es és a 159-es buszokkal. A pozitív visszajelzéseknek köszönhetően július 12-től, hétfőtől minden Csepelen közlekedő buszra hétköznap és hétvégén is csak első ajtónál lehet felszállni.

A BKK nemrég egy reprezentatív felmérés formájában kérte ki a fővárosban közlekedők véleményét. A kutatásban megkérdezett emberek 63 százalékának más utasok megjelenésével, viselkedésével kapcsolatban merültek fel problémái. A szigorított felszállási renddel ezek számottevő hányada kiküszöbölhető, így jelentősen javulhat a BKK ügyfeleinek biztonságérzete, utazás közben tapasztalt komfortérzete. A módszernek köszönhetően jelentősen könnyebb az illetéktelen utazók, bliccelők kiszűrése, az ellenőrök és utaskoordinátorok pedig a város több pontján tudják ellenőrizni az utazási feltételek betartását. A BKK az elkövetkezendő időszakban több járaton is tervezi az első ajtós felszállási rend bevezetését.

A jeggyel vagy bérlettel nem rendelkező utasok továbbra is emelt áron, a járművezetőktől vásárolhatnak vonaljegyet. A Budapesti Közlekedési Központ azt javasolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy mobiltelefonon szerezzék be. Az elmúlt időszak fejlesztéseinek köszönhetőn már kényelmesen, akár otthonról is lehet különböző típusú jegyeket vásárolni a Közlekedési mobiljegy alkalmazással.

Az első ajtós felszállási rendről bővebb információkat a BKK weboldalán találhat.