A BKK fenntarthatósági jelentése

Elkészült 2023-ban a Budapesti Közlekedési Központ első fenntarthatósági jelentése. A hiánypótló anyag strukturált formában, öt pillér mentén mutatja be, hogyan tettük Budapestet élhetőbbé, fenntarthatóbbá, és mit tettünk belső vállalati szintű fenntarthatóságunkért. A jelentés elkészülte illeszkedik a BKK felelős vállalatirányítási felfogásába is.

A BKK nem csupán Budapest közösségi közlekedésének szervezéséért felel: jelentős fejlesztési projekteket koordinál – mint például a Lánchíd vagy a Blaha Lujza tér felújítása – és társadalmi akciókat szervez, aktívan tesz munkavállalói jólétéért is. Ezek a témák és a BKK 2022. évi tevékenységei jelennek meg a kiadványban az alábbi pillérek mentén: felelős vállalatirányítás, környezeti fenntarthatóság, köz- és közlekedésbiztonság, társadalmi szerepvállalás, illetve munkavállalói fenntarthatóság.

 

a BKK 2022-es fenntarthatósági jelentésének címlapja

 

A dokumentumot átlapozva választ kaphatsz többek között arra, hogy kollégáink milyen közlekedési módot választanak, ha a munkahelyükre indulnak, és ez hogyan viszonyul a Budapesti Mobilitási Tervben kitűzött célszámokhoz. Kiemelt eredményeink között megtalálod, hogy hány fát mentettünk meg és mennyi papírt spórolhattunk meg 2022-ben, részint épp a BudapestGO applikáció elindításával, a jegyek és bérletek digitalizálásával. Egyéb érdekes, közösségi közlekedéshez, illetve a BKK-hoz kapcsolódó tényekért, számokért, böngészd végig infografikáinkat, illetve jelentésünk mellékletét! Jó olvasást kívánunk.

A BKK 2022-es fenntarthatósági jelentését itt töltheted le.

Letölthető dokumentumok(1)

BKK Fenntarthatósági Jelentés 2022pdf10.39 mb2023.07.26. 09:23