Az Astoriánál és Rákoskeresztúr, városközpontban is megújult az utastájékoztatás

Budapest, 2023. szeptember 20. A Budapesti Közlekedési Központ az ügyfelek igénye alapján ütemezetten, az összes forgalmasabb közlekedési csomópontban és végállomáson könnyebbé teszi a tájékozódást. Legutóbb az Astoriánál és Rákoskeresztúr, városközpontban folytatódott a fővárosi megállóhelyek utastájékoztató elemeinek korszerűsítése.

Utastájékoztató elem korszerűsítése.

A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal az Astoria és Rákoskeresztúr városközpontban cserélte korszerűbbre az utastájékoztató táblák elemeit. A XVII. kerületben közlekedők részéről is egyre sürgetőbb volt az igény az utastájékoztató oszlopok felújítására.

A BKK az ügyfelei szokásait és gondolkodásmódját szem előtt tartva, logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a tájékozódást. Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segíti a közlekedőket, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

Utastájékoztató elem korszerűsítése.

 

Lépésről lépésre újul meg a teljes budapesti hálózat

A korábbi időszakban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nehezebben értelmezhető iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

Az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, az Újbuda-központnál, a Keleti Pályaudvarnál, a Puskás Ferenc Stadion és a Hősök tere környékén található állomások utastájékoztatási rendszere újult meg.

A Budapesti Közlekedési Központ már idén is több végállomást bevont a projektbe. A társaság a Blaha Lujza téren, a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren, Gazdagréten, a Mexikói úton és Budatétény környékén modernizálta az utastájékoztatást szolgáló felületeket.