A Hősök tere környékén is korszerűbbé vált az utastájékoztatás

Budapest, 2023. június 7. – A Budapesti Közlekedési Központ helyszínről helyszínre haladva, folyamatosan újítja fel a fővárosi megállóhelyek utastájékoztató elemeit. Az elmúlt napokban a Hősök tere környékén vált könnyebbé a fővárosban közlekedők tájékozódása.

Megújuló utastájékoztatás

A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal egy forgalmas pesti helyszínen korszerűsítette az utastájékoztató táblák elemeit. A társaság munkatársai május közepén a Hősök tere környékén található végállomásokon újították fel a megállókat.

„Nem elég, ha egyszerűen csak pótoljuk a megkopott elemeket” – mondta a projektről Márki Zsolt. A BKK Utastájékoztatás vezetője hozzátette: „Ismernünk és támogatnunk kell az ügyfeleink szokásait és gondolkodásmódját. Ez olykor egészen kis dolgokon múlik. Néha egy nagyobb, vagy kontrasztosabb betűvel, esetleg logikusabban elhelyezett információval jelentősen tudjuk segíteni a fővárosban közlekedőket.”

Megújuló utastájékoztatás.

A BKK szakemberei első körben felmérték a megállóoszlopok állapotát, majd ezt követően cserélték az elöregedett, vagy rongált elemeket. Most a Hősök tere környékén újultak meg az információs blokkok, ellátták a megállók oszlopait korszerűbb és az ügyfelek számra közérthetőbb elemekkel.

Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít a BKK ügyfeleinek, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

 

Lépésről lépésre újul meg a teljes budapesti hálózat

Megújuló utastájékoztatás.

A korábbi időszakban az ügyfelektől jogos panaszok érkeztek a hiányos, megkopott információs táblák és a nem megfelelő iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és/vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás hasznos akkor is, amikor egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

Az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, Újbuda-központnál, a Keleti pályaudvarnál és a Puskás Ferenc Stadion környékén található állomások utastájékoztatási rendszere újult meg.

A Budapesti Közlekedési Központ már idén is több végállomást bevont a projektbe. Januárban a társaság a Blaha Lujza téren, februárban a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren, áprilisban pedig Gazdagréten modernizálta az utastájékoztatást szolgáló felületeket.