A Mexikói út környékén és Budatétényben is korszerűbbé vált az utastájékoztatás

Budapest, 2023. augusztus 24. – Folytatódik a fővárosi megállóhelyek utastájékoztató elemeinek felújítása. A Budapesti Közlekedési Központ ezúttal a Mexikói út környékén és Budatétényben tette könnyebbé a fővárosban közlekedők tájékozódását.

Utastájékoztatási táblák szerelése.

A Budapesti Közlekedési Központ legutóbb a Mexikói út környékén és Budatétényben korszerűsítette az utastájékoztató táblák elemeit. A társaság munkatársai nemcsak a megállókat újították fel, hanem eltávolították a graffitiket, megtisztították, helyreállították, szükség esetén pedig cserélték az esetlegesen sérült, megrongált megállóoszlopokat is.

Az utastájékoztató oszlopok cseréjével a BKK az ügyfelei szokásait és gondolkodásmódját szem előtt tartva, logikusabban elhelyezett információkkal, közérthetőbb elemekkel segíti a közlekedőket.

Ezentúl például a járatszámok és a célirányokat mutató táblák is megjelennek a felújított felületeken, ami abban segít a BKK ügyfeleinek, hogy távolról is láthassák, milyen járatok érhetők el az adott megállóból.

 

Lépésről lépésre újul meg a teljes budapesti hálózat

Utastájékoztatási táblák cseréje.

A korábbi időszakban az ügyfelektől több észrevétel érkezett a hiányos, megkopott információs táblák és a nem egyértelmű iránymutatás miatt. Ezért a Budapesti Közlekedési Központ a táblák cseréjéről döntött, így az utastájékoztatás informatívabb és átláthatóbb lett.

A BKK egyedi azonosító kódokkal segíti, hogy az utasok könnyebben megtalálják a számukra megfelelő járatokat azokon a végállomásokon, ahol több vonalra is fel lehet szállni. A jól látható, betűk és / vagy számok kombinációját tartalmazó kódok (például A2, C5, vagy 1, 2, 3 stb.) megjelennek a megállóhelyi oszlopon és a BKK webes felületein elérhető térképeken is.

Ez a megoldás akkor is hasznos, ha egy forgalmi változás miatt egy-egy buszjárat másik megállóhelyről indul. Ilyenkor az új kódok alapján könnyebben lehet azonosítani, hogy a terelt útvonalon közlekedő buszra melyik végállomási megállóban lehet felszállni.

Az elmúlt évben az Örs vezér terén, a Bosnyák téren, Kőbánya alsó vasútállomásnál, a Batthyány téren, a Boráros téren, a Göncz Árpád városközpontban, a Széll Kálmán téren, a Határ úton, a Hűvösvölgyben, az Újbuda-központnál, a Keleti Pályaudvarnála Puskás Ferenc Stadion és a Hősök tere környékén található állomások utastájékoztatási rendszere újult meg.

A Budapesti Közlekedési Központ már idén is több végállomást bevont a projektbe. Januárban a társaság a Blaha Lujza téren, februárban a Savoya Park környékén és a Móricz Zsigmond körtéren, áprilisban pedig Gazdagréten modernizálta az utastájékoztatást szolgáló felületeket.