Változik a közúti forgalmi rend a Határi úti metróállomásnál

Budapest, 2023. június 12. – Június 13-án, kedden csatornaépítési munkák kezdődnek a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogosaluljáró-felújítás keretében. Ezek előreláthatóan július végéig közúti forgalmi változással járnak: a Vak Bottyán utca egyirányú lesz a Tompa utcáig a Lehel utca irányába.

Határ úti munkák.

A Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva június 13-án, kedden csatornaépítés kezdődik. A kivitelező két ütemben végzi a munkákat, ez idő alatt – várhatóan július végéig – az arra közlekedőknek közúti forgalmi változásokkal kell számolniuk:

a Vak Bottyán utca mindkét ütemben egyirányú lesz a Lehel utca felé, és a Lehel utca felől csak a Tompa utcáig lehet közlekedni;

a Ferihegyi repülőtérre vezető út felől nem lehet balra kanyarodni a Vak Bottyán utca irányába;

a Ferihegyi repülőtérre vezető út mindkét ütemben megközelíthető lesz a Kőér utca és a Vak Bottyán utca felől.

Határ úti munkák, 1. ütem

Határ úti munkák, 2. ütem

(A grafikákra kattintva nagyobb méretben jelennek meg a térképek)

 

Júliusban újabb szakaszába lép a BKK beruházása

A Határ úti korszerűsítésnek köszönhetően a gyalogos-aluljáró akadálymentes lesz. A beruházás jelenlegi szakaszában

új vízelvezető folyóka készül a liftekhez és a lépcsőkhöz;

az aluljáró gépészetének felújításához kapcsolódva elkészül a csatornabekötés átépítése;

új csatornabekötés épül az aluljáró irányából a meglévő szennyvíz- és csapadékcsatornák felé.

 

A munkafázis elvégzését úgy ütemezte a BKK, hogy az a nyári iskolai szünet idejére essen, illetve ne érintse az M3-as metró és az 50-es villamosvonal felújítását.

A gyalogos-aluljáró korszerűsítése tervezetten júliusban újabb mérföldkőhöz érkezik: a BKK átadja az 50-es villamos végállomásánál lévő új lépcsőt, és elkezdi a buszvégállomás felőli lépcső átépítését. Ezzel egy időben a helyükre kerülnek az új falburkolatok és a helyiségek portálszerkezeti elemeinek egy része is.

 

Esélyteremtő Budapest: akadálymentes aluljárókat!

A Határ út metróállomás gyalogos-aluljárójának korszerűsítésével biztosítani lehet a kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A megújulásnak köszönhetően a babakocsival, illetve a nagyobb csomaggal közlekedők, valamint a mozgásukban korlátozott ügyfelek is könnyebben elérhetik az állomást. A Határ úton felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, hogy a metróállomás peronjai akadálymentesen elérhetők legyenek.