Ideiglenes zebra segíti a Határ úti metróállomásnál a közlekedőket

Budapest, 2022. október 20. – A Határ úti aluljáró akadálymentesítéséhez kapcsolódva a BKK átépíti az 50-es villamos végállomásánál lévő lépcsőt, amelyet az arra közlekedők október 22-étől, szombattól nem használhatnak. A munkák idején ideiglenes gyalogátkelőhely segíti az Üllői úton a metróállomáshoz vezető gyalogos-aluljáró, valamint a busz- és a villamos-végállomás megközelítését.

Határ úti korszerűsítés.

Újabb szakaszába lép a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása a BKK beruházásában. A kivitelező szakemberei befejezték az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelő kialakítását, így október 22-étől, szombattól már azon keresztül közelíthető meg a metróhoz vezető aluljáró bejárata, valamint a Vak Bottyán utca irányából a busz- és a villamos-végállomás. Az ideiglenes zebra kialakításakor a kivitelező elvégezte a szükséges közműkiváltásokat és térrendezést, egyúttal olyan forgalmi rendet alakított ki az Üllői úton, amely meghagyja a jelenlegi forgalmi sávok számát.

Határ úti korszerűsítés.

Az Üllői úti ideiglenes gyalogátkelő kialakításának oka, hogy a Határ úti aluljáró korszerűsítéséhez kapcsolódva a BKK – a liftek kialakításával egy időben – átépíti a lépcsőket is. Ezért nem használhatják az arra közlekedők a munkák első ütemének idején az 50-es villamos végállomásánál lévőt.

(A grafikára kattintva a térkép nagyobb méretben jelenik meg)

 

Mindeközben a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása ütemezetten zajlik:

a kivitelező szakemberei elbontották az utastérben a korábbi falburkolatot;

folyamatosan haladnak az üzemi terekben lévő bontási és építési munkákkal;

jelenleg az üzemi helyiségek falazását végzik, valamint

az 50-es villamos végállomásánál a liftet építik: már áttörték az aluljáró irányába vezető folyosó falát, jelenleg pedig a szigetelési munkák tartanak.

 

A korszerűsítésnek köszönhetően az aluljáró és a Határ út metróállomás is akadálymentes lesz.

Határ úti korszerűsítés.

 

Esélyteremtő Budapest: akadálymentes aluljárókat
az M3-as metró vonalára!

Az M3-as metró akadálymentesítésének részeként a Határ út metróállomás gyalogos-aluljárójának korszerűsítésével biztosítani lehet a kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A megújulás eredményeként a mozgásukban korlátozott ügyfelek, a babakocsival, a nagyobb csomaggal közlekedők is könnyebben elérhetik az állomást. A Határ úton felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, hogy a peronokat mindenki akadálymentesen közelíthesse meg.