Hétfőtől szabad az út a józsefvárosi Somogyi Béla utcában

Budapest, 2022. október 17. – Utolsó szakaszában jár a VIII. kerületi Somogyi Béla utca felújítása, ezért október 17-én, hétfőn a BKK visszaadta az utcát a közúti forgalomnak. Az ott lakók és az arra közlekedők az útszakaszt teljes egészében, vagyis a Gutenberg tértől az Europeum bevásárlóközpont parkolóházáig használhatják. A korszerűsítés a Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódik, a még hátralévő munkák nem akadályozzák a gépjárműforgalmat.

Somogyi Béla utca.

A Blaha Lujza tér és a csomópont felszíni megújításával együtt – kapcsolódó fejlesztésként – megújul és biztonságosabb lesz a Somogyi Béla utca. A felújítási munkák utolsó szakaszában már nincs szükség forgalomkorlátozásra, ezért a Gutenberg tér és az Europeum bevásárlóközpont parkolóháza között október 17-étől, hétfőtől ismét szabad az út a gépjárműforgalom előtt.

 

Az útfelújítás során:

egyirányúsítottuk a forgalmat a Stáhly utca felé (kerékpárral közlekedve azonban továbbra is kétirányú);

biztonságosabbá tettük az iskola előtti útszakaszt;

újraosztottuk a parkolókat;

szélesebb járdákat építettünk;

megújítottuk a burkolatot;

korszerűsítettük a közvilágítást, valamint

újabb fákat ültetünk.

(A grafikára kattintva a térkép nagyobb méretben jelenik meg)

 

Várhatóan november végéig a még hátralévő, forgalomtechnikai és növénytelepítési munkák is elkészülnek, ezek azonban már nem teszik szükségessé, hogy az utca jelentős részét lezárják a gépjárműforgalom elől. A teljes kivitelezés tervezetten még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

Somogyi Béla utca.

A Somogyi Béla utca felújítása opcióként kapcsolódik a Blaha Lujza tér rekonstrukciójához. A munkák annak köszönhetően kezdődhettek el idén májusban, hogy a projekthez a Józsefvárosi Önkormányzat biztosítja a szükséges forrást. A Fővárosi Önkormányzat megbízásából a BKK bonyolítja le a felújítást, az elkészült terveket az érdeklődők lakossági fórum keretében ismerhették meg.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet: megállás nélkül
dolgoznak a Blaha Lujza téren

Mindeközben zajlik a munka a Blaha Lujza téren, egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér alakja. Javában tart a térbútorok kihelyezése, folyamatban van a térburkolat lerakása, a közvilágítási hálózat kiépítése, valamint a növénykazetták öntözőrendszerének kialakítása is.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a BKK oldalán folyamatosan nyomon követhetők. További tudnivalókat és érdekességeket az erre a célra létrehozott Gyakran Ismételt Kérdések között, ezen a linken lehet olvasni, a felújítás jelentősebb eseményeiről pedig egy idővonalon lehet tájékozódni.

 

Budapesti Közlekedési Központ

Józsefvárosi Önkormányzat