Megállás nélkül dolgoznak a Blaha Lujza téren

Budapest, 2022. szeptember 27. – Zajlik a munka a Blaha Lujza téren, egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér alakja. Javában tart a térbútorok kihelyezése, és folyamatban van a térburkolat lerakása. A burkolatépítés várhatóan novemberben készül el, addig még előfordulhatnak ideiglenes hézagok a burkolati elemek között.

Blaha Lujza tér.

A terveknek megfelelően, ütemezetten zajlik a Blaha Lujza tér megújítása. Folyamatban van a közvilágítási hálózat kiépítése, a növénykazetták öntözőrendszerének kialakítása, valamint a térbútorok kihelyezése is. A tér korszerűsítéséhez kapcsolódva befejeződött az aluljáró elöregedett vízelvezető rendszerének a cseréje, a felszínen pedig már minden irányban akadálymentesen átjárható a Rákóczi út és a Nagykörút kereszteződése.

A Blaha Lujza téren folyamatos a burkolatépítés, és még nem fejeződött be. A Fővárosi Önkormányzatnak és a BKK-nak kiemelt célja, hogy a beruházások során olyan minőségű anyagokat használjanak, amelyek problémamentesen, évtizedekig szolgálhatják a fővárosban közlekedők kényelmét. Ezért – ahogy arról a BKK korábban tájékoztatott – a már lerakott térköveket időközben anyagvizsgálatnak és minőségellenőrzésnek is alávetették.

A vizsgálatok alapján a szakemberek a sérült, vagy nem az előírásnak megfelelő anyagminőségű elemek cseréje mellett döntöttek. A térkőcserék miatt a téren jelenleg ideiglenes hézagok láthatók, amelyeket a szakemberek betonnal töltöttek ki azzal a céllal, hogy megfelelő támasztást biztosítsanak a többi elemnek, illetve ne törjön le a már lerakott elemek széle. Amikor novemberben befejeződik a burkolatépítés, és helyükre kerülnek a cserélt térkövek is, a járólapok mindenhol összeérnek majd. A munka nem jelent többletköltséget, és a tér felújításának határidejét sem befolyásolja.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
folyamatos a munka a tér környezetében is

A Blaha Lujza tér felújításához kapcsolódva a Somogyi Béla utcában is a terveknek megfelelően halad a munka, a felújítás előreláthatólag november végéig tart, de a gépjárműforgalom előtt már korábban, a burkolatépítés októberi befejezésekor megnyitják az útszakaszt. A teljes kivitelezés várhatóan még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a BKK oldalán folyamatosan nyomon követhetők. További tudnivalókat és érdekességeket az erre a célra létrehozott Gyakran Ismételt Kérdések között, ezen a linken lehet olvasni, a felújítás jelentősebb eseményeiről pedig egy idővonalon lehet tájékozódni.