Tajvani szakembereknek mutatta be munkáját a BKK

Budapest, 2023. augusztus 9. – A folyamatosan rekordot döntő MOL Bubi, valamint a rendkívül népszerű BudapestGO alkalmazás is felkeltette a tajvani közlekedési szakemberek és a tajpeji önkormányzat képviselőinek érdeklődését. Az ázsiai küldöttség tagjai háromnapos budapesti látogatásuk során ellátogattak a BKK-hoz, hogy megismerjék a fővárosi közlekedésszervező fejlesztéseit és feladatait.

Tajvani küldöttség a BKK-nál.

Tajvani vendégek érkeztek a magyar fővárosba augusztus 7-én, hogy a BKK munkatársaival folytatott egyeztetéseken átfogó képet kapjanak a közlekedésszervező munkájáról. A tajpeji városháza képviselői és közlekedési szakemberei megismerték Budapest stratégiai fejlesztési céljait, egyúttal átfogó képet kaptak a BKK szerepéről a fővárosi közlekedésben.

Tajvani küldöttség a BKK-nál.

A 21 fős távol-keleti küldöttség tagjai a szakmai program során

tanulmányozták az integrált közlekedésszervezéssel kapcsolatos budapesti tapasztalatokat;

megismerték a különböző közlekedési módokat integráltan kezelő, okos digitális megoldásokat, vagyis az utazástervezést, egyúttal jegy- és bérletvásárlást lehetővé tevő BudapestGO alkalmazást; illetve a rekordokat döntő MOL Bubi közbringa-szolgáltatást;

tájékoztatást kaptak a városok jövőjét meghatározó átfogó stratégiaalkotásról, többek között a BKK közlekedésbiztonsági stratégiájáról, valamint

láthatták, hogyan működik az adatalapú közlekedésszervezés.

Tajvani küldöttség a BKK-nál.

A nemzetközi figyelem és érdeklődés jelentős szakmai elismerést jelent a BKK-nak, egyúttal lehetőséget teremt arra, hogy a fővárosi közlekedésszervező szakemberei más városok jó gyakorlatait tanulmányozhassák.

 

Hasznos nemzetközi együttműködések

A távol-keleti vendégek előtt Európából érkezett küldöttség: júniusban belga szakemberek vendégeskedtek Budapesten, hogy a brüsszeli közbringa-szolgáltatás fejlesztéséhez gyűjtsenek tapasztalatokat. A velük való együttműködés a BKK-nak is rendkívül hasznos, hiszen a kutatási projekt keretében a magyar szakemberek hozzájuthatnak francia és holland közbringa-szolgáltatások részletes elemzéseihez, amelyek a MOL Bubi fejlesztései során is felhasználhatók.