Kérdezz-felelek a BKK szakembereivel: május 23-án lakossági fórum lesz a Lánchíd jövőjéről

Budapest, 2023. május 16. – Kérdése van a Lánchídról? Érdekli, hogy milyen szerepet tölthet be a felújított híd Budapest közlekedésében? Itt az alkalom! A BKK május 23-án online lakossági fórumot szervez, ahol segít értelmezni a tesztidőszak forgalmi adatait, bemutatja szakmai javaslatát a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről; az érdeklődők elmondhatják az észrevételeiket és kérdezhetnek a közlekedési szakemberektől. Ne feledje: a Lánchíd jövőjéről a fővárosiak dönthetnek!

Lánchíd_illusztráció.

Folytatódik a fővárosi közlekedésszervező BKK Agóra elnevezésű rendezvénysorozata, amelynek célja, hogy a Budapesten élők és közlekedők beszélgessenek a közösségi közlekedés jövőjével foglalkozó szakemberekkel. A következő – online – találkozó lehetőséget ad arra, hogy a lakók és a BKK szakemberei megvitassák a felújított Lánchíd szerepét Budapest közlekedésében, és közösen válaszokat keressenek a felvetődő kérdésekre.

Az online lakossági fórum május 23-án, kedden 17 óra és 18:30 között lesz a Microsoft Teams felületén. A csatlakozáshoz szükséges link a fórum napjának reggelétől, a BKK Facebook-oldalán, az esemény leírásában lesz elérhető.

 

A lakossági fórumon a BKK

részletesen beszámol a Lánchíd útpályájának decemberi átadása óta gyűjtött forgalmi adatokról, illetve

a mérések eredményei alapján bemutatja szakmai javaslatát, ami szerint a jelenlegi, ideiglenes forgalmi rend legyen a végleges a felújított hídon.

 

Az eseményen részt vevők kérdéseket tehetnek fel a közlekedésszervező munkatársainak, és megoszthatják velük az észrevételeiket. A döntés a fővárosiak kezében van: a Lánchíd végleges forgalmi rendjéről a budapestiek határozhatnak a Budapesti Lakógyűlésen.

 

A BKK május 2-án tette meg szakmai javaslatát

Az elmúlt hónapokban a közösségi közlekedés autóbuszai, a taxik, motorok, kerékpárok, rollerek, valamint a megkülönböztető jelzéssel ellátott járművek közlekedhettek a hídon. A járdák elkészültével, a teljes megnyitás után a gyalogosok mindenképpen átkelhetnek a hídon, a BKK közlekedési szakemberei – a vizsgálati eredmények alapján – az útpályán a jelenlegi forgalmi rend fenntartását javasolják.

Lánchíd_illusztráció.

A BKK május 2-án bemutatott szakmai anyaga ezen a linken elérhető. A jelentés egyebek mellett

a gyorsabban és sűrűbben közlekedő buszokat;

a hálózatbővítést;

a kevesebb szén-dioxid-kibocsátást, valamint

a városszerte tapasztalható kevesebb torlódást sorolja az autómentes Lánchíd előnyei közé.

 

Mit érdemes tudni a BKK Agóráról?

BKK Agóra.

A főváros közlekedésszervezője idén tavasszal indított rendezvénysorozatot BKK Agóra elnevezéssel. Az első, áprilisi találkozón a Budavári Önkormányzat képviselői, a lakók és a BKK szakemberei közösen keresték a megoldásokat a Várnegyed közlekedésének jelenlegi és jövőbeni kihívásaira. A telt házas beszélgetésen több elméleti és gyakorlati megoldás is elhangzott, a fórum szerves része volt annak a társadalmi egyeztetésnek, amelyik megelőzi a közlekedési hálózat fejlesztését.