A hétvégi rakpartnyitást is érinti a Tour de Hongrie útvonala

Budapest, 2023. május 12. – Május 13-án és 14-én ismét megnyílik a Pesti alsó rakpart a mozogni és kikapcsolódni vágyók előtt. A rakpartszakaszt a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között lehet autómentes környezetben használni. A május 14-i, vasárnapi Tour de Hongrie kerékpárverseny útvonala a Margit híd és az Eötvös tér között érinti a rakpartnyitás helyszínét, amely a verseny ideje alatt az Eötvös tér és az Erzsébet híd (Irányi utcai lehajtó) között lesz bejárható. A BKK kéri az arra járókat, hogy fokozottan figyeljenek, és legyenek tekintettel a szervezők kéréseire.

Hétvégi rakpartnyitás.

Folytatódik a népszerű hagyomány: a pihenni, mozogni vagy edzeni vágyók május 13-án és 14-én, szombaton és vasárnap újra birtokukba vehetik a Pesti alsó rakpartot a Margit híd és az Erzsébet híd közelében lévő Irányi utcai lehajtó között.

A teljes szélességében megnyitott rakpart lehetővé teszi, hogy a budapestiek és az idelátogatók csendes, nyugodt, gépjárműforgalomtól mentes környezetben élvezzék Budapest egyik legszebb, világhírű panorámával büszkélkedő területét.

 

Kerékpárverseny érinti a helyszínt – figyeljenek a szervezők kéréseire!

Május 14-én, vasárnap 9 és 16 óra között lesz a Tour de Hongrie kerékpárverseny, amelynek útvonala – a Margit híd és az Eötvös tér között – érinti a rakpartnyitás helyszínét. A BKK kéri a kilátogatókat, hogy vegyék figyelembe a szervezők kéréseit, figyeljenek a saját maguk és mások testi épségére.

A Tour de Hongrie körverseny ideiglenes forgalmi korlátozásokkal jár, a közösségi közlekedés járatait érintő változásokról a BKK közleményben tájékoztatott. A kerékpárversenyhez kapcsolódó programokról, így a futamot megelőző, majd azt követő lakossági kerékpározásról, és a fővárosi közlekedésszervező MOL Bubi sátráról ezen az oldalon olvashatók részletek.

 

Így lehet megközelíteni a bejárható útszakaszt

A Margit híd és az Irányi utcai lehajtó közötti útszakaszra a péntekről szombatra virradó éjszakától vasárnap este 11 óráig nem hajthatnak be gépjárművel. A déli irányú közúti forgalom az Irányi utcai lehajtón térhet le a rakpartra; a Közraktár utcától északi irányba közlekedők a Havas utcánál hagyhatják el azt.

Hétvégi rakpartnyitás.

Az Erzsébet híd (Irányi utca) és a Közraktár utca között nem szabad az útpályán gyalogolni. A megnyitott rakpartszakaszt déli irányból az alsó rakpart járdáján vagy a felső rakparton közlekedő villamosokkal lehet megközelíteni.

Az Erzsébet híd pesti hídfőjétől érkezők a Március 15. tér villamosmegállóból déli irányba sétálva érik el a rakpartnyitás helyszínét.

Teljes átadásáig a Lánchíd és a kapcsolódó járdaszakaszok továbbra is munkaterületnek számítanak, emiatt a megnyitott pesti rakpartszakaszon közlekedők a Széchenyi István térnél letérve az ajánlott gyalogosútvonalat használhatják; erre a kihelyezett tájékoztatók is figyelmeztetnek.

A rakpartmegnyitás gyalogos megközelítése.