Májustól ismét lehet menetrendszerinti hajókkal utazni Budapesten BKK bérlettel

Budapest, 2023. április 26. – A MAHART Budapesti Körjárattal hajózva az idén is érdemes felfedezni Budapest szívét. Keddtől péntekig a BKK havibérlet felmutatásával, vagy az annál hosszabb érvényességű bérlettel díjmentesen is fel lehet szállni a hajóra.

MAHART hajójárat illusztráció

Május 2-án, kedden újraindul a Budapesti Körjárat a Duna fővárosi szakaszán. A hajók a Vigadó téri állomásról indulnak, megállnak az Akadémia kikötőnél, majd a Margit-sziget budai oldalánál elhaladva a Battyhány teret érintve mennek egészen a Nemzeti Színházig, ahol megfordulva visszatérnek a Vigadó térhez.

A hajójárat keddtől vasárnapig, 11:00-tól 19:00-ig kétóránként indul. Az utolsó járat 20:15-re ér vissza a Vigadó térre. Hétfőn a hajóközlekedés szünetel.

 

Jegyvásárlási tudnivalók

Keddtől péntekig díjmentesen fel lehet szállni a járatra érvényes BKK havibérlettel, vagy annál hosszabb érvényességű bérlettel. A papír alapú Budapest-bérlettel, vagy akár a BudapestGO-ban megvásárolt digitális bérlettel is lehet hajózni. Mivel a Budapesti Körjárat nem közszolgáltatás, a társaság közösségi közlekedési járatain érvényes utazási kedvezmények – például a 14 éven aluliak vagy a 65 évnél idősebbek díjmentessége – a hajójáratokon nem vehetők igénybe.

Jegyvásárlásra személyesen a Vigadó téri hajóállomáson, a többi kikötőben pedig a hajón van lehetőség.

Szombaton és vasárnap, illetve a Budapest-bérlettel nem rendelkező személyeknek a hajókra megváltható felnőtt napijegy 1500 forintba kerül, hétéves kor alatt az utazás ingyenes. Kutyát és kerékpárt 1000 forintért lehet szállítani. A jegy birtokában az érvényesség napján korlátlan alkalommal nyílik lehetőség az utazásra. A jelenlegi tarifák 2023. június 30-ig érvényesek.

További információk a bkk.hu/hajo oldalon olvashatók.