Hétfőtől forgalmi változások lépnek életbe Újpalotán útfelújítás miatt

Budapest, 2023. február 16. – Folytatódnak az ideiglenes forgalomkorlátozással járó útfelújítási munkák a XV. kerületben, ezért február 20-ától, hétfőtől az Erdőkerülő utca ismét egyirányú lesz a Zsókavár utca felé. Az érintett közösségi közlekedési járatok – a 96-os, a 196-os, a 296-os, illetve a 46-os és a 146-os, a 130-as, valamint az éjszakai 973-as és 996-os autóbuszok – előreláthatólag a nyárig módosított útvonalon járnak.

XV. kerületi útfelújítás

Ütemezetten halad a BKK beruházásában az útfelújítás a XV. kerületi Erdőkerülő utcában és Zsókavár utcában, ezzel egy időben a BKK a Szentmihályi út egy részét is korszerűsíti. A szabadban végzett munkák – a szakági szabványoknak és előírásoknak megfelelően – a kivitelezésükre alkalmas időjárási körülmények között folytatódnak. Tovább halad majd az érintett útszakaszok felújítása, a járdaépítés, aztán következik a gyalogos-átkelőhelyek kialakítása, a közvilágítás korszerűsítése és a növénytelepítés.

A kivitelezés szükségszerűen forgalomkorlátozásokkal, illetve ideiglenes változásokkal jár: az Erdőkerülő utca 2023. február 20-ától, hétfőtől újra egyirányú lesz a Szentmihályi úttól a Zsókavár utca felé. A vasárnapról hétfőre virradó éjszakától az érintett közösségi közlekedési járatok – várhatóan a munkák nyári befejezéséig – módosított útvonalon járnak:

 

• a 96-os, a 196-os, a 196A, a 296-os, a 296A, a 973-as, a 996-os és a 996A autóbuszok a Páskomliget utca felől a Fő térnél visszakanyarodva a Nyírpalota úton és a Szentmihályi úton át érik el a Zsókavár utcát;

 

• a 130-as autóbusz a Nyírpalota út felől érkezve a Vásárcsarnoknál, a Páskomliget utca kereszteződése előtt visszakanyarodva a Nyírpalota úton, majd a Szentmihályi úton közlekedik tovább a Puskás Ferenc Stadion felé;

 

• a 46-os és a 146-os busz Újpalota, Nyírpalota út végállomásról indulva ugyancsak a Vásárcsarnoknál, a Páskomliget utca kereszteződése előtt visszakanyarodva a Nyírpalota úton, majd a Szentmihályi úton közlekedik Rákoskeresztúr felé.

 

Forgalmi rend a XV. kerületben.

 

A Nyírpalota úton és a Szentmihályi úton a BKK tavaly ősszel három ideiglenes megállóhelyet alakított ki, és egyet átépített a megváltozott útvonalon közlekedő, így a Fő tér, az Erdőkerülő utca, az Erdőkerülő utca 27. és a Szentmihályi út megállóhelyet nem érintő buszoknak. A 69-es villamosok tavaly decembertől már a megújult és akadálymentes Fő téri peronok mellett állnak meg.

XV. kerület, megújult peron.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
a tervezett ütemben zajlanak a beruházások

A szűkös anyagi források ellenére a BKK mindent megtesz a fejlesztések megvalósításáért. A nagyszabású, hosszabb ideig tartó munkák közül elkészült a Blaha Lujza tér, ütemterv szerint és költségkereten belül halad a Lánchíd felújítása, továbbá a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró akadálymentesítése. Az útfelújítási program eleme a BKK beruházásában az újpesti Pozsonyi utca és István út, illetve a Mester utca Ferenc körút és Haller utca közötti szakaszának korszerűsítési terve.

A BKK egy egyszerűen használható, folyamatosan frissülő gyűjtőoldalon teszi könnyen kereshetővé, átláthatóvá az információkat az egyes projektjeiről. Ezen a linken a társaság összes érdemi beruházása – jelenleg több mint 130 projekt – megismerhető, és ez a szám folyamatosan bővül.