Áthelyezik a Rákóczi úton közlekedő buszok Blaha Lujza téri megállóját

Budapest, 2022. október 28. – Burkolatépítés miatt november 2-ától, szerda reggeltől a Rákóczi úton közlekedő buszok Keleti pályaudvar irányú, Blaha Lujza téri megállója ideiglenesen átkerül a csomópont túloldalára. Eközben zökkenőmentesen haladnak a felújítási munkák, a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető Blaha Lujza tér még az idén elkészül.

Blaha Lujza tér buszmegálló.

Folyamatos a burkolatépítés a Blaha Lujza téren: a térkövek lerakása, illetve a sérült, vagy nem az előírásnak megfelelő anyagminőségű elemek cseréje a Rákóczi úti járdán és környezetében, a buszváróknál folytatódik.

A munkák miatt november 2-ától, szerda reggeltől előreláthatóan másfél hétig a Rákóczi úton közlekedő 5-ös, 7-es, 7E, 8E, 108E, 110-es, 110E, 112-es és 133E, valamint a 907-es, a 907A, a 908-as, a 931-es, a 931A, a 956-os, a 973-as, a 973A és a 990-es autóbuszokra a Keleti pályaudvar felé a csomópont túloldalán, a Csokonai utca kereszteződése előtt lehet fel- és leszállni.

Blaha Lujza tér, térkép.

 

Változatlan a tér felújításának határideje

A Fővárosi Önkormányzat és a BKK kiemelt célja, hogy a beruházások során olyan minőségű anyagokat használjanak, amelyek problémamentesen, évtizedekig szolgálhatják a fővárosban közlekedők kényelmét. Ezért – ahogy arról a BKK korábban tájékoztatott – a Blaha Lujza téren korábban lerakott térköveket anyagvizsgálatnak és minőségellenőrzésnek is alávetették.

A vizsgálatok alapján a szakemberek a sérült, vagy nem az előírásnak megfelelő anyagminőségű elemek cseréje mellett döntöttek. A burkolatépítés zökkenőmentesen halad, és amikor novemberben a helyükre kerülnek a cserélt térkövek is, a járólapok mindenhol összeérnek majd. A munka nem jelent többletköltséget, és a tér felújításának határidejét sem befolyásolja.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet: szabad az út a Somogyi Béla utcában

Somogyi Béla utca.

Mindeközben utolsó szakaszába ért a Somogyi Béla utca felújítása, ezért a BKK visszaadta az utcát a közúti forgalomnak. A még hátralévő forgalomtechnikai és növénytelepítési munkák várhatóan november végéig elkészülnek. A teljes kivitelezés tervezetten még az idén, a Blaha Lujza tér felújításával együtt befejeződik.

Egyre jobban körvonalazódik a ligetes-fás találkozóhelyként újjászülető tér alakja: a térburkolat lerakása mellett javában tart a térbútorok kihelyezése, folyamatban van a közvilágítási hálózat kiépítése, valamint a növénykazetták öntözőrendszerének kialakítása is.

A korszerűsítéssel kapcsolatos hírek, információk és aktualitások a BKK oldalán folyamatosan nyomon követhetők. További tudnivalókat és érdekességeket az erre a célra létrehozott Gyakran Ismételt Kérdések között, ezen a linken lehet olvasni, a felújítás jelentősebb eseményeiről pedig egy idővonalon lehet tájékozódni.