Visszatért a Batthyány térre a BKK, hogy partnereivel megtisztítsa a csomópontot

Budapest, 2022. szeptember 1. – Ezúttal a Batthyány térre visszatérve szervezett közös köztisztasági és közrendvédelmi akciót a Budapesti Közlekedési Központ. A közlekedésszervező célja, hogy partnereivel szoros együttműködésben élhetőbbé tegye a főváros forgalmas köztereit, ezért kezdeményez rendszeresen a mindennapi alapfeladatok ellátásán felüli akciókat. Szeptember 8-án ismét Kelenföld vasútállomás környéke kerül sorra.

Batthyány tér, köztisztasági akció.

A BKK elkötelezett amellett, hogy a fővárosban közlekedők tisztább környezetben utazhassanak, és nagyobb biztonságban érezzék magukat. A társaság immár hagyománnyá vált kezdeményezése ezúttal az I. kerület jelentős közösségi közlekedési csomópontjára, a Batthyány tér és környékére irányult, ahol legutóbb idén március végén tartott ilyen akciót.

A Budapesti Közművek Nonprofit Zrt. keretein belül önállóan működő FKF Köztisztasági és FŐKERT Kertészeti Divízió, valamint a BKV munkatársai augusztus 31-én, szerda éjszaka és szeptember 1-jén, csütörtök reggel kézi és gépi erővel a Duna partjától a Fő útig megtisztították a teret, az ott lévő busz- és villamosmegállókat, valamint a HÉV- és metróaluljárót.

Batthyány tér, köztisztasági akció.

Jelentős szerep jutott a Budapesti Rendőr-főkapitányságnak is, amely a főváros több forgalmas közterületén állandó rendőri jelenlétet biztosít. A Batthyány tér környékét a térfigyelő kamerák segítségével folyamatosan szemmel tartják, illetve visszatérően ellenőriznek itt a rendőrök, akikhez bármilyen bűncselekmény vagy szabálysértés észlelése esetén fordulni lehet. Részt vett az összehangolt akcióban még a rendészeti tevékenységet végző Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság, ahogyan a kezdeményezést segítették a MÁV-HÉV rendészei, az I. kerület közterület-felügyelői, valamint a Menhely Alapítvány munkatársai is.

Batthyány tér, köztisztasági akció.

A BKK fontosnak tartja, hogy a főváros tulajdonában lévő közszolgáltatókkal, illetve állami és civil szervezetekkel együttműködve élhetőbbé tegye Budapestet. Ezért az FKF, a FŐKERT, a BRFK és a FÖRI közreműködésével tervezi további forgalmas közterek megtisztítását és a közbiztonság növelését. A „Tiszta és biztonságos Budapestért” kampányban még szeptemberben Kelenföld (szeptember 8.), majd a Móricz Zsigmond körtér (szeptember 22.) kerülhet sorra, az előbbi helyszínen legutóbb 2021 októberében volt köztisztasági és közbiztonsági akció.

 

A Batthyány térnél tartott köztisztasági és közrendvédelmi akcióban részt vett:

a Budapesti Közművek FKF Köztisztasági Divízió,

a Budapesti Közművek FŐKERT Kertészeti Divízió,

a MÁV-HÉV Zrt.,

a BRFK I. Kerületi Rendőrkapitányság,

a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatóság,

a Budavári Polgármesteri Hivatal Közterület-felügyeleti Iroda,

a Menhely Alapítvány,

a BKV Zrt., valamint

a Budapesti Közlekedési Központ Zrt.

 

Közös érdekünk Budapest tisztán tartása

A fővárosi közterek tisztaságát és biztonságát célzó kampányban a BKK ez idáig 17 helyszínen szervezett köztisztasági akciót. A Boráros tér, a Déli pályaudvar és az Örs vezér tere rendkívüli megtisztítása után a Batthyány teret is már másodszor tették rendbe a kedvező fogadtatású kezdeményezés keretében.

Budapest tisztán tartása többszereplős feladat, amiből a főváros vállalatai és az egyes kerületi önkormányzatok mellett az ingatlantulajdonosoknak, valamint a lakosságnak is ki kell vennie a részét. A főváros közbiztonságának és köztisztaságának fenntartása közös érdekünk; a lakosok, illetve az ott közlekedők együttműködése és odafigyelése egyaránt fontos.