Már több mint 200 000 felhasználó töltötte le a BudapestGO-t

Budapest, 2022. február 18. – Hétfő óta elérhető a BudapestGO alkalmazás, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről. A bevezetés utáni első napok adatai azt mutatják, hogy az applikáció hamar népszerű lett a felhasználók körében.

Digitális vonajegy a BudapestGO alkalmazásban

 

A Budapesti Közlekedési Központ új fejlesztését 2022. február 14-étől, hétfőtől már bárki elérheti az alkalmazásáruházakban. A BudapestGO applikáció letölthető az App Store-ból és a Google Play áruházból is.

Az első 5 napban óriási volt az érdeklődés, péntek délutánig már több mint 200 ezer felhasználó töltötte le az új applikációt, a jelenlegi tendenciák alapján hétvégén a 300 ezret is átlépheti ez a szám. A fővárosban közlekedők eddig kb. 20 ezer útvonalat terveztek a BudapestGO-val, ami a BKK statisztikái szerint azt jelenti, hogy több, mint 150 ezer kilométernyi utazásban segítette a fővárosiakat az app. Az alkalmazásban megtervezett utazások átlagosan 30-32 perc hosszúságúak voltak. Az első vásárlások is megtörténtek a BudapestGO-ban: közel 8 ezer vonaljegyet és több, mint 2 ezer BKK bérletet vásároltak a felhasználók. Eddig összesen 11 ezernél is több jegyet és bérletet vettek az új applikációban, ezek között már a vidéki járatokra vásárolt termékek is megjelentek.

Miért érdemes használni a BudapestGO-t?

A megújult applikáció szintet lépett elődjéhez képest. A BudapestGO egy olyan integrált digitális szolgáltatás, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről.

  • Az alkalmazásban elérhető a jegy- és a bérletvásárlás

Megjelent a sokak által várt digitális vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is.

  • Jegy- és bérletvásárlás szinte bárhová Magyarországon

Már nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.

  • Automatikus havibérlet-megújítás

A BKK ügyfelei ismétlődően – kvázi előfizetéses jelleggel – minden hónapban automatikusan megvásárolhatják havibérletüket az applikációban. Természetesen ezt bármikor le lehet állítani egyetlen gombnyomással.

  • Átláthatóbb megjelenés, gyorsabb utazástervezés

Az applikációban egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb az utazástervezés. Egyetlen gombnyomással ki-be kapcsolhatók a járművek a térképen. Ki lehet választani, hogy az alkalmazás kevesebb átszállással vagy kevesebb gyaloglással tervezzen. Már be lehet állítani egyedi, gyors útvonalak tervezését, illetve az elmentett címeket is könnyebben lehet kezelni.

  • Forgalmi információk megjelenítése

A BudapestGO-ba olvad a sokak által használt BKK Info applikáció. Ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is. A BKK Infó regisztrált felhasználói néhány gombnyomással átvezethetik adataikat az új alkalmazásba.

  • Főképernyőn a megvásárolt jegyek és bérletek

A widget funkció használatával a megvásárolt jegy, vagy bérlet kirakható a telefon főképernyőjére, azaz egy kattintással elérhető, érvényesíthető vagy bemutatható.

  • Testre szabható push üzenetek

Az alkalmazás a bérlet lejárta előtt emlékeztet a fordulónapra, figyel a kedvenc járatokra, értesít a késésekről. A push értesítések igény szerint testre szabhatók, hogy ne zavarják a felhasználót.

További információk a bkk.hu/budapestgo oldalon olvashatók.