Jön a BudapestGO!

Budapest, 2022. február 14. – Ma érkezik az alkalmazásáruházakba a BudapestGO, amely a főváros első integrált, a városi közlekedést teljeskörűen támogató applikációja. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) fokozatosan vezeti be az új alkalmazást, ezért előfordulhat, hogy egyes ügyfeleknél csak később jelenik meg az applikáció. A BudapestGO már nem csupán utazástervező, hiszen abban lehet többek között jegyet vagy bérletet vásárolni, illetve tájékozódni az aktuális forgalmi helyzetről is.

Az utolsó teszteléseket követően 2022. február 14-én, hétfőn elkezdődik a BudapestGO bevezetése az ismertebb alkalmazásáruházakban. A Budapesti Közlekedési Központ február 7-én bemutatta az új fejlesztést, a társaság az élesítés előtt még a sajtó munkatársainak is lehetőséget adott arra, hogy teszteljék az alkalmazást és tájékoztassák arról a leendő felhasználókat. A bemutatón dr. Walter Katalin, a BKK vezérigazgatója úgy fogalmazott: „A BudapestGO fontos mérföldkő a fővárosi közlekedés átalakításában, az ügyfélélmény javításában és a digitalizációban egyaránt.”

 

Mivel több a BudapestGO, mint a korábbi FUTÁR alkalmazás?

Rengeteg újdonsággal érkezik a megújult BKK app, amely szintet lépett a korábbi, FUTÁR alkalmazáshoz képest. Amíg elődje csupán egy hagyományos utazástervező volt, addig a BudapestGO már jóval több annál. Eddig külön alkalmazásra volt szüksége annak, aki meg akarta tervezni az utazását (FUTÁR), majd új applikációt kellett használnia, ha bérletet is szeretett volna vásárolni (Mobiljegy alkalmazások), ha pedig az aktuális forgalmi helyzetre is kíváncsi volt, szintén új appot kellett megnyitnia (BKK Info).

Az eddigi széttagoltságnak most vége! Az új applikáció egy olyan integrált, digitális szolgáltatás, amellyel egyetlen felületen lehet utazást tervezni, jegyet vásárolni, vagy tájékozódni az aktuális forgalmi információkról.

  • Ebben az alkalmazásban már elérhető a jegy- és a bérletvásárlás. Megjelent a sokak által várt digitális vonaljegy, márciusban pedig érkeznek a 30 és a 90 perces időalapú jegyek is.
  • Már nemcsak a budapesti járatokra, hanem a távolsági buszokra és csaknem minden nagyobb magyarországi város helyi közösségi közlekedési eszközére is lehet jegyet, bérletet váltani az alkalmazásban.
  • A BudapestGO lehetőséget ad arra, hogy a BKK ügyfelei ismétlődően – kvázi előfizetéses jelleggel – minden hónapban automatikusan megvásárolják havibérletüket. Természetesen ezt bármikor le lehet állítani egyetlen gombnyomással.
  • A BudapestGO-ba olvad a sokak által használt BKK Info applikáció. Ennek köszönhetően az alkalmazás az utazástervezés során jelzi az aktuális forgalmi változásokat is. A BKK Infó regisztrált felhasználói néhány gombnyomással átvezethetik adataikat az új alkalmazásba.
  • A widget funkció használatával a megvásárolt jegy, vagy bérlet kirakható a telefon főképernyőjére, azaz egy kattintással elérhető, érvényesíthető vagy bemutatható.
  • A push értesítés igény szerint testre szabható, hogy ne zavarja a felhasználót. A kedvenc járatokra és megállókra vonatkozó értesítésekhez lehet választani konkrét napot, időintervallumot, járatszakaszt, vagy az is beállítható, hogy kizárólag a késésekről érkezzen push üzenet a képernyőre.

A fentiek mellett természetesen az utazástervezés is megújult, egyszerűbben használhatók a menetrendek, áttekinthetőbb a tervezés, sőt már a HÉV járatokkal és a BKK bérlettel igénybe vehető elővárosi vonatokkal is lehet utazást tervezni valós időben. A BKK természetesen kiemelten figyeli a látássérült és mozgássérült felhasználók igényeit, ezért esélyegyenlőséggel foglalkozó szakemberek bevonásával már most is zajlik az applikáció továbbfejlesztése a minél jobb felhasználhatóság érdekében.

 

Használattal kapcsolatos tudnivalók

A Budapesti Közlekedési Központ fokozatosan vezeti be az új alkalmazást, ezért előfordulhat, hogy egyes ügyfeleknél csak később jelenik meg az applikáció. Elsőként a jelenlegi felhasználók találkozhatnak az új appal, ezt követően pedig az újonnan regisztrálóknak lesz erre lehetőségük.

Az új alkalmazás megjelenik a Google Play áruházban és az App Store-ban is. A Huawei felhasználói közül azok, akik hozzáférnek a Google Play áruházhoz, szintén használhatják majd az alkalmazást. Azoknak, akik korábban már telepítették telefonjukra a FUTÁR applikációt és automatikus frissítést állítottak be, nincs teendőjük, a BudapestGO app automatikusan frissül. A régi FUTÁR appot rövid időn belül végleg kivezeti a BKK.

További információk a bkk.hu/budapestgo oldalon olvashatók.