Gyakrabban és hosszabb ideig jár a 100E, a reptéri gyorsjárat

Budapest, 2021. szeptember 9. – Gyakrabban indul és hosszabb ideig jár szeptember 11­-től, szombattól a 100E reptéri gyorsjárat, amely kényelmes és közvetlen összeköttetést biztosít Budapest belvárosa és a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtér között. A busz továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, egy jegy 900 forintba kerül.

A járványhelyzet mérséklődésével az elmúlt időszakban jelentősen megnőtt a Budapest Liszt Ferenc nemzetközi repülőtérről induló, illetve oda érkező légijáratok száma, ezzel párhuzamosan a reptér utasforgalma is megemelkedett. A repülőtéri forgalom növekedésével egyidejűleg a 100E reptéri gyorsjáratra is nagyobb igény jelentkezett az ügyfelek részéről, sokan választják a közösségi közlekedést a reptér megközelítésére, vagy a városba való bejutáshoz. A BKK szakemberi folyamatosan figyelik és elemzik a forgalmat: az adatok azt mutatják, hogy a járat június 14-i újraindulásától számítva július végére megnégyszereződött az utasok száma, augusztus végén pedig már mintegy ötször annyian vették igénybe a reptéri gyorsjáratot, mint az újrainduláskor.

A járatok zsúfoltságának csökkentése és az ügyfelek kényelme érdekében szeptember 11-től, szombattól a BKK további indulásokat vezet be: napközben az eddiginél jelentősen gyakrabban, 30 helyett 20 percenként indulnak majd a buszok a végállomásokról. A repülőjáratok menetrendjéhez igazodva bővül reptéri gyorsjárat üzemideje is: az első busz a Deák Ferenc térről 3:30-kor, a reptérről 4:10-kor, az utolsó járat a belvárosból 0:00-kor, a repülőtérről pedig 0:35-kor indul, így a kora hajnali és a késő esti gépekhez is közvetlen belvárosi kapcsolatot biztosít a 100E busz. A járat 30–40 perc alatt teszi meg az utat a belváros és a reptér között.

A buszok a reptér felé csak a Kálvin térnél állnak meg (az éjszakai járatokról való átszállást megkönnyítve 3:32-kor és 4:02-kor az Astoriánál is megállnak a buszok), míg a Deák Ferenc tér felé tartó buszokról a Kálvin tér mellett az Astoriánál is le lehet szállni.

A 100E busz továbbra is egyedi díjszabás szerint közlekedik, az egy útra szóló jegy 900 forintba kerül. A reptéri gyorsjáratra érvényes jegy kényelmesen és érintésmentesen, akár mobiltelefonról is megvásárolható, a Közlekedési mobiljegy alkalmazásból. A fővárosban használható mobiljegyekről a bkk.hu/mobiljegy oldalon lehet tájékozódni.

Minden további információ a 100E repülőtéri járattal kapcsolatban megtalálható a BKK oldalán. A járat részletes menetrendje itt található.