Csúcson a benzinár – érdemes közösségi közlekedésre váltani!

Budapest, 2021. szeptember 29. – Szerdán ismét drágult az üzemanyag ára, soha nem látott történelmi rekordot döntve meg ezzel. Érdemes megfontolni a közösségi közlekedés használatát, hiszen olcsóbb, gyorsabb és környezetkímélőbb az autózásnál.

Ahogy néhány héttel ezelőtt, úgy most szerdán is jelentősen megemelkedett a kőolaj átlagára. A benzinért most 459 forintot, a gázolajért pedig 470 forintot kell fizetni a kutakon. A különböző busz-, villamos- vagy metrójáratok használata azon túl, hogy megfizethetőbb és sok esetben gyorsabb, mint az autó, jóval környezetbarátabb is. Minél többen váltanak a BKK járataira, annál jobban enyhülhet a főváros szén-dioxid terhelése is. A BKK legújabb kampányában is a közösségi közlekedés igénybevételére buzdítja a fővárosiakat.

Mindeközben egyre többen térnek vissza a BKK járataira, azonban még mindig nem százszázalékos a közösségi közlekedés kihasználtsága. Ahhoz, hogy a budapesti utakon csökkenjen a torlódások mértéke, illetve, hogy ne okozzon fejtörést az emelkedő üzemanyagár, fontos mérlegelni az autóhasználatot és tudatosan megválasztani a legkedvezőbb közlekedési eszközt a mindennapokra.