A BKK továbbra is biztosítja a jegy- és bérletvásárlás lehetőségét a Szurkolói Zóna bejáratánál

Budapest, 2021. július 1. – Pénteken a negyeddöntőkkel folytatódnak a labdarúgó-Európa-bajnokság küzdelmei. A BKK mobil értékesítőhely működtetésével és megerősített utaskoordinátori jelenléttel segíti a városligeti Szurkolói Zóna (Fan Zone) látogatóinak szórakozását.

Vasárnap este játszották az utolsó labdarúgó-Európa-bajnoki mérkőzést a Puskás Arénában. A BKK köszöni a fővárosban közlekedők türelmét és megértését, amiért igyekeztek alkalmazkodni az összesen négy budapesti meccs, valamint a szurkolói vonulások miatt jelentősen megváltozott forgalmi helyzethez.

Július 2-án, pénteken a szentpétervári, majd a müncheni negyeddöntővel folytatódik a labdarúgó-Eb. Az öreg kontinens legjelentősebb futballeseményének történéseit továbbra is figyelemmel lehet követni a Városligeti Műjégpályánál lévő Szurkolói Zónában (Fan Zone), ahol egyszerre akár 11 ezer focirajongó és kikapcsolódásra vágyó nézheti a meccseket.

A Hősök teréhez közeli Városliget könnyen megközelíthető a közösségi közlekedés használatával, továbbá gyalog vagy kerékpárral. A Szurkolói Zónához nem tartozik parkoló, ezért akik autóval indulnak útnak, azoknak célszerű a közösségi közlekedési járatok útvonala melletti parkolóhelyeket igénybe venniük. Az M1-es földalatti valamennyi meccsnapon a mérkőzések lefújásához igazodva jár.

Az utazás megtervezéséhez érdemes a BKK FUTÁR alkalmazást használni, amely valós idejű járatinformációk alapján számolja ki a megfelelő útvonalat az úti cél eléréséhez.

A jegy- és bérletvásárlás lehetőségét a Szurkolói Zóna bejárata közelében is biztosítja a BKK. Az Olof Palme sétányon BKK mobil értékesítési pont üzemel, amely meccsnapokon 15 és 23 óra között tart nyitva. Emellett az M1-es földalatti Hősök tere állomásánál két, rendszeresen fertőtlenített BKK-automata üzemel, ahol a jelenlévő munkatársaink készséggel segítenek a vásárlásban vagy a tájékozódásban. A legközelebb eső értékesítési pontot a Pontkereső oldalon érdemes megkeresni. Számos népszerű bérlet- és napijegytípus a Közlekedési mobiljegy alkalmazás segítségével is megvásárolható, a mobiljegyekről bővebben a BKK weboldalán tájékozódhatnak.

A BKK szorosan együttműködve partnereivel, az FKF Nonprofit Zrt.-vel és a Fővárosi Önkormányzati Rendészeti Igazgatósággal (FÖRI) fontosnak tartja, hogy az Eb hátralévő ideje alatt is biztosítsa a Hősök terénél, valamint a kiemelt helyszíneken a közösségi közlekedési megállók környezetének rendjét és tisztaságát – ennek köszönhetően pedig fokozza a kikapcsolódni vágyók komfort- és biztonságérzetét.