Villamossal a Havannára – meghosszabbodhat a 42-es villamosvonal

Korábban, a Havanna-telep és a Gloriett-telep tervezésekor a térség nem kapott kötöttpályás kapcsolatot, az akkori korszellem autóbuszokkal tervezte megoldani a térségben élők közlekedését. 
Az új idők új megoldásokat szülnek: a 42-es villamosvonal meghosszabbításával nemcsak gyors és kényelmes metrókapcsolatot biztosíthatunk a Gloriett- és a Szent Lőrinc-telepen élőknek, de könnyebbé válhat a Kispesti temető és a Bozsik Aréna megközelítése, illetve rövidebb idő lehet elérni az M3-as metrót a Havanna-telepről. Ráadásul a régóta tervezett fejlesztésnek köszönhetően kényelmes és környezetbarát villamosokkal utazhatnak a térségben élők. 
A villamosvonal felújításával és meghosszabbításával egy időben a környék is megújulhat: zöldebb és élhetőbb lehet a környezet, javulhatnak a szolgáltatások, kellemesebek lehetnek az utcák, és a gyalogos- és kerékpárosbarát fejlesztések is megvalósulhatnak. 
A fejlesztés tervezése hamarosan kezdődhet, a régóta tervezett beruházás előkészítése az Európai Unió társfinanszírozásával, az Integrált Közlekedésfejlesztési Operatív Program Plusz (IKOP Plusz) programnak köszönhetően valósul meg. 
 

Időszak

 2024 – 

 

Fejlesztéshez szükséges forrás rendelkezésre állása

✔️ Tervezési közbeszerzés       ❌ Tervezés, engedélyezés      ❌ Kivitelezési közbeszerzés

 

Fotók

42-es villamos

 

További információ