Első ajtós felszállás hétvégente a 110-es és a 112-es buszok budai szakaszán

Budapest, 2022. május 3. – Csak az első ajtón lehet felszállni hétvégente a 110-es és a 112-es autóbuszok budai, Döbrentei tér és Thomán István utca közötti szakaszán május 7-től, szombattól. A felszállási rend csak a budai szakaszon és csak hétvégén érvényes, a Bosnyák tér és a Március 15. tér között továbbra is minden ajtó használható fel- és leszállásra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől – emelt áron – tud vásárolni.

110-es busz.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve a Bosnyák tér és a Thomán István utca között közlekedő 110-es és 112-es buszok budai szakaszán vezeti be az első ajtós felszállási rendet. A Thomán István utcai végállomás felé haladva a Döbrentei tér az első megálló, ahol a járművezetőnek fel kell mutatni a jegyeket, bérleteket. A Bosnyák tér felé a Thomán István utcától a Döbrentei térig csak az első, onnantól – a Március 15. tér és a Bosnyák tér közötti szakaszon – az összes ajtón fel lehet szállni.

Az intézkedés kizárólag a hétvégi időszakra vonatkozik, munkanapokon továbbra is minden ajtót lehet felszállásra használni a buszok budai szakaszán is.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön is meg tudja vásárolni a jegyét.

A BKK továbbra is azt tanácsolja az ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől vagy az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek, és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás a BKK honlapján, ezen a linken olvasható.