Első ajtós felszállás a 194-es, a 194B és a 199-es buszokon hétköznap is

Budapest, 2022. május 13. – A 194-es, a 194B és a 199-es buszokon a korábban bevezetett hétvégi első ajtós felszállási rendet a hét minden napjára kiterjeszti a BKK, így május közepétől már nem csupán hétvégén, hanem hétköznap is csak az első ajtón lehet felszállni az érintett buszokra. Akinek nincs jegye, a járművezetőtől tud vásárolni.

194-es busz.

A Budapesti Közlekedési Központ a korábbi időszakok tapasztalatait értékelve három, a XIX., illetve a XVIII. kerületben közlekedő járatra, a 194-es, a 194B és a 199-es autóbuszokra vezeti be az első ajtós felszállási rendet május 16-tól, hétfőtől, amely minden napra érvényes lesz.

Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy az első ajtós felszállási rendnek köszönhetően jóval könnyebb a jogosulatlanul utazók kiszűrése, hiszen a járművezetők már az utazás megkezdése előtt ellenőrizni tudják a jegyeket és a bérleteket, illetve jelentősen javulhat az ügyfelek biztonságérzete is. Akinek szüksége van rá, a járművön meg tudja vásárolni a jegyét.

A BKK továbbra is azt tanácsolja ügyfeleinek, hogy jegyüket vagy bérletüket az utazás megkezdése előtt, a város számos pontján elérhető automatákból, pénztárakban, ügyfélközpontokban, viszonteladói partnereitől, illetve az új BudapestGO alkalmazásban szerezzék be.

Az elmúlt időszakban Budapest több kerületében, számos járaton vezették be az első ajtós felszállási rendet. Az általános tapasztalatok szerint a bevezetés utáni napokban az ügyfelek megszokják az új rendet, így a felszállásra időben felkészülnek, és az érintett járatok forgalma alapvetően zökkenőmentessé válik.

Az első ajtós felszállási rendről és az érintett fővárosi vonalakról bővebb tájékoztatás ezen a linken olvasható.