Elkezdődtek a bontási munkák a Határ úti aluljáróban

Budapest, 2022. május 9. – A szükséges engedélyek megszerzése után az üzemi térben végzett bontási munkákkal folytatódott a BKK beruházásában a Határ út metróállomáshoz kapcsolódó gyalogos-aluljáró felújítása, amely a korszerűsítésnek köszönhetően megújul és akadálymentes lesz.

Határ úti gyalogos-aluljáró.

Az aluljáró üzemi terében zajló bontási munkák egyelőre nem érintik a gyalogosforgalmat. A felújítás előrehaladásáról, valamint a későbbi korlátozásokról a Budapesti Közlekedési Központ folyamatosan tájékoztatást ad. A Határ úti kivitelezés várhatóan másfél évig tart.

 

A BKK beruházásában a többi között

megújul a burkolat a járófelületen és az oldalfalakon;

világosabb lesz az aluljáró a fényforrások cseréjével;

új térfigyelő és tűzjelző rendszert, valamint az M3-as metróvonal rendszerébe illesztett segélykérő és kamerás megfigyelő berendezéseket telepítenek a biztonság fokozásáért;

felvonók épülnek a felszín és az aluljárószint között, így a metróállomás peronjai akadálymentesen elérhetővé válnak;

átépítik a meglévő lépcsőket;

megújul az utastájékoztatás az utasforgalmi terekben;

új, akadálymentes nyilvános mosdót létesítenek;

egységes arculatú üzlethelyiségeket alakítanak ki;

 felújítják az utasforgalmi területen kívül a teljes üzemi teret, így korszerűsítik az aluljáró biztonságos üzemeltetéséhez szükséges berendezéseket;

 korszerűsítik az elektromos energiaellátást, a vízi közművet és csatornahálózatot, továbbá

 igazodik majd az aluljáró utastere a felújított metróállomáshoz az egységes építészeti koncepciónak köszönhetően.

Határ úti gyalogos-aluljáró.

A felújítás ideje alatt a Határ úti metróforgalom biztosítva marad, a kivitelező szakemberei úgy szervezik a munkákat, hogy minél kevésbé akadályozzák az arra járók közlekedését.

 

Élhetőbbé tesszük Budapestet:
idén márciusban lépett hatályba a szerződés

A BKK az M3-as metró felújításához kapcsolódóan, annak kiegészítéseként korszerűsíti a gyalogos-aluljárót a Határ út metróállomásnál, így biztosítva kényelmesebb és biztonságosabb utazást a fővárosban közlekedőknek. A BKK tavaly decemberben írta alá a vállalkozási szerződést, az aluljáró felújításának előkészítése a megállapodás 2022. március 9-i hatályba lépése után kezdődhetett.

Határ úti gyalogos-aluljáró, látványterv.

A munkákat a STRABAG Generálépítő Kft. végzi el, az aluljárót tartalékkeret nélkül nettó 2,098 milliárd forintos szerződéses értéken újítja fel. A munkához szükséges forrást a Fővárosi Önkormányzat biztosítja.