Új szintre lépne a MOL Bubi

Budapest, 2024. július 2. – Újabb izgalmas időszakba lép a MOL Bubi közbringarendszer. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) a 2026-os fejlesztési terv előkészítéseként elindította a Bubi 3.0 társadalmi egyeztetését. A társaság célja, hogy a jövő Bubija minél jobban megfeleljen a felhasználók igényeinek, ezért minden budapesti véleménye számít.

 

Mol Bubi biciklik

 

A MOL Bubi bevezetése óta az egyik legnépszerűbb közlekedési eszközzé vált a fővárosban. Az elmúlt évek fejlesztései révén a rendszer nemcsak több kerékpárral, hanem új gyűjtőállomásokkal is bővült. A megújult kerékpárokat, a funkcionálisabb applikációt és az egyszerűbb, vonzóbb díjstruktúrát örömmel fogadták a budapestiek, nem véletlen, hogy azóta újabb és újabb rekordokat mutat a MOL Bubi statisztikája.

Most a BKK egy újabb nagy ugrást tervez, hogy még több ember számára tegye vonzóvá a közösségi kerékpározást.

 

Társadalmi egyeztetés a Bubi 3.0-ról

A Bubi 3.0 célja, hogy a BKK megduplázza a kerékpárok számát, növelje a hálózat lefedettségét és a szolgáltatás részévé tegye az e-bringákat. Ha mindez sikerül, akkor minden második fővárosi lakos számára a lakóhelye közvetlen környezetében is elérhetővé válnak a zöld kerékpárok. Ehhez viszont szükség van a budapestiek visszajelzéseire is.

Most minden fővárosi elmondhatja a véleményét arról, hogy például hol lenne a legsürgetőbb új MOL Bubi-gyűjtőállomások létrejötte Budapesten. A társadalmi egyeztetés egy rövid kérdőív kitöltésével történik, amely mindössze 5 percet vesz igénybe. A kérdőív anonim, regisztráció nélkül kitölthető. A válaszokat július 16-ig várja a BKK.

A kérdőív elérhető a BKK weboldalán, a bkk.hu/bubikerdoiv linken.