Az idén is vízosztással teszi elviselhetőbbé a hőséget a BKK a főváros forgalmas csomópontjain

Budapest, 2024. július 10.A legtikkasztóbb nyári napokon vízosztással igyekszik elviselhetőbbé tenni a fővárosban közlekedők utazását a BKK. A legnagyobb kánikula idején szerdán a BKK munkatársai három forgalmas budapesti csomópontban osztanak vizet a járókelők számára.

Az országos tiszti főorvos elrendelte a legmagasabb, harmadfokú hőségriasztást az ország egész területére július 12-ig, péntekig, ezért a Budapesti Közlekedési Központ munkatársai több ezer palackozott ivóvizet osztanak ki a forgalmas budapesti csomópontokban. A vízosztást – a készlet erejéig – ezúttal is három helyszínen végzik: Kelenföldön a BKK Ügyfélközpontnál, a Széll Kálmán téren és a Keleti pályaudvarnál július 10-én, szerdán 11 és 14 óra között.

 

Vizet osztanak a BKK munkatársai a fővárosban

 

A BKK a vízosztás mellett további intézkedéseket hozott a hőhullám idejére: a társaság megnyitotta ügyfélközpontjait azok előtt, akik nehezen viselik a rekkenő hőséget. Ennek megfelelően – nyitvatartási időben – bárki bemehet a központokba, ahol a kihelyezett ballonokból hűsítheti magát. A BKK fokozott klímaellenőrzést rendelt el a járatokon, valamint nyomatékosan felhívja a járművezetők figyelmét a klímaberendezés használatára.

 

A BudapestGO is segít a hőség enyhítésében

 

A már több mint 2,1 millió felhasználóval rendelkező BudapestGO is hasznos segítséget nyújt a forró napokon a felfrissülni vágyóknak: az alkalmazás feltünteti a fővárosban található ivókutakat. Az applikációban a tervezés menüponton belül a szűrő fül segítségével lehet bepipálni ezt a lehetőséget. A BKK mindenkitől azt kéri, hogy az utazása közben vigyen magával vizet.